IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 знака, че трябва да си стоите необвързани

18 август 2018 15 15

Поне още известно време…

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Има хора, които нямат проблем с това да бъдат необвързани с месеци, години и дори десетилетия. Те свикват с тази независимост и в даден момент дори си стават самодостатъчни… На другия полюс са хората, за които да бъдат сами, без партньор, е направо ужасяващо преживяване и те са обсебени от мисълта да са част от сериозна връзка във всеки един момент от живота си.

Човек трябва да се пази и от двете крайности, разбира се.

Все пак, хубаво е да умеете да прекарвате времето си самостоятелно, без това да ви депресира. В периода, когато сте необвързани, можете да се посветите на своите хобита, да си намерите нови приятели, да развиете нови интереси и др.

Ето и 6 знака, че за вас ще е полезно да останете за известно време без постоянен партньор:

1.Чувствате натиск да си имате гадже

Ако обществото или вашето семейство ви оказват натиск да си намерите постоянен партньор – просто не се поддавайте. Не може да започвате връзка, само за да угодите на близките и приятелите си. Ако в момента не ви е до гаджета по някаква причина, значи имате нужда да останете сами, за да разберете какво точно искате от живота.

2.Страх ви е да започвате сериозна връзка

Страхът от сериозни взаимоотношения не винаги е лесно забележим. Ако обаче усещате, че нямате желание да се ангажирате със сериозна връзка, не трябва и да го правите, тъй като тя ще ви донесе недоволство и разочарование. Вероятно, когато се появи правилният човек в живота ви, вие ще намерите начин да се отърсите от страховете си.

3.Страх ви е да бъдете сами

Ако се оглеждате за сериозна връзка само и само, за да не бъдете сами, то това ще ви накара сами да занижите стандартите си и може дори да ви постави в компрометиращи ситуации, само и само, за да се харесате на даден човек и/или, за да го задържите в живота си. Този страх е по-плашещ от страха от обвързване, защото можете да развиете едно поведение, базирано на ниско самочувствие, което трудно ще ви осигури здрава и щастлива връзка.

4.Гледате на връзката като лек срещу скуката

Ако просто искате да разсейване от монотонното си ежедневие, не започвайте сериозна връзка – тя не е лек срещу скуката. Има хора, които си хващат гадже само, за да имат с кого да излизат, но това по-скоро е рецепта за бедствие. Ако не сте влюбени в половинката си и всъщност нямате сериозни намерения към нея, уверете се, че тя е наясно със ситуацията. Не подвеждайте партньора си, че сте подготвени за нещо дългосрочно, когато не сте. Играта с чувствата на друг човек никога не завършва добре.

5.Натоварени сте емоционално

Ако усещате, че все още страдате за бившата си половинка, добре е поизчакате с влизането в нова връзка. Особено, ако сте изживели тежка раздяла, ако сте били мамени и/или сте били силно разочаровани от предишния си партньор, добре е да мине време, за да го преодолеете. Иначе има риск да бъдете твърде ревниви и подозрителни към новия човек в живота си, да се опитвате да доминирате във връзката, да предявявате твърде много претенции и очаквания – поведение, което не е основа за здрави взаимоотношения.

6.Усещате, че си падате по неподходящи хора

Ако забележите, че постоянно сте привлечени от индивиди, които са неподходящи за вас, това е знак, че нещо куца във вашето самоуважение. Добре е да останете сами за известно време, за да подредите приоритетите си. Замислите се върху това какво поведение у вашите бивши партньори ви е действало токсично и с кои недостатъци не сте готови да се примирите в бъдеще.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари