IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 знака, че раздялата ще ви направи по-щастливи

19 август 2018 10 45

Поне в дългосрочен план

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Обикновено, когато мислите за раздяла, се натъжавате. Раздялата се свързва с разбити сърца, с депресираща музика, с ядене на нездравословна храна и прекаляване с алкохолните натипки… Но само защото раздялата е тъжен в момент от живота, не означава, че е нещо лошо като цяло.

Всъщност има ситуации, при които слагането на край на връзката, наистина ще ви накара да се чувствате по-добре, а в дългосрочен план и по-щастливи.

В края на краищата най-важното нещо е вашето емоционално благополучие. А ето и знаците, че е време да се измъкнете от нездравословната си връзка:

1. В отношенията ви има серийни „инциденти”, които ви правят нещастни

Очевидно тук става въпрос за партньор, който се оказва сериен измамник и… редовно ви изневерява. Възможно е половинката ви да не ви кръшка, но по друг начин периодично да ви причинява емоционални тревоги и проблеми (свързани с финансови въпроси, лъжи, зависимости и т.н.). В този случай най-добре е да се оттървете от тази връзка, колкото се може по-бързо.  

2. Партньорът действа зле на нервите ви

Естествено и нормално е да се карате от време на време с половинката си. Съвсем различно е, ако партньорът ви ви дразни непрекъснато и дори не можете да търпите дишането му. Ако всичко, което прави или не прави вашият партньор ви нервира, то вие вече не обичате този човек и е безсмислено да живее така. По-добре е просто да прекратите връзката, отколкото да агонизирате.

3. Вече не ви се прави секс с този човек

Всички взаимоотношения имат своите сексуални бури и затишия, но ако вече изобщо не ви се прави секс с партньора ви и дори мисълта за неговото/нейното докосне, ви кара да настръхнете от неприятно чувство, просто тази връзка вече не е за вас.

4. Партньорът ви ви тормози, насилва и/или манипулира

От всички причини за прекратяване на връзка, тази е може би най-важната. Ако имате отношения с човек, който злоупотребява с вас по някакъв начин, то трябва да си тръгнете незабавно. Не чакайте месеци и години – махнете се възможно най-бързо.

5. Не вярвате в бъдещето си с този човек

Ако когато си затворите очите, си представяте бъдещето си без вашия настоящ партньор, то може би ви е време за промяна възможно най-скоро. Прекратете настоящата си връзка, за да имате време да откриете точния човек, с когото да имате еднакви цели и мечти. Все пак една важна част от взаимоотношенията е надеждата и вълнението за общото бъдеще.

6. Чувствате се тъжни

Ако чувствате сърцето си празно, трябва да бъдете честни със себе си и половинката си и да ѝ признаете, че не сте щастливи с връзката ви. Да, раздялата може да бъде наистина трудно нещо, но да е неизбежно и правилно. Колкото по-скоро прекратите отношенията си, толкова по-бързо и двамата с партньорът ви ще можете да преминете напред с живота си и да намерите по-голяма любов. Точно това заслужавате!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари