IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От първо лице: Влюбвам се винаги в неудачници!

13 септември 2018 11 00

Какъв е отговорът на психоаналитика?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Винаги избирам един тип мъже – интересни, начетени, необичайни, но без воля за живот и с безперспективна работа. Тяхната настройка е фундаментално различна от моята. Най-забележителната особеност, която ме привлича, е необходимостта да обичам и да бъда обичана. Влюбвам се, но всеки път в главата ми се въртят мисли, че не е сериозно, това е временно. И в крайна сметка аз прекъсвам връзката. И този сценарий се повтаря няколко пъти, но искам да го избегна в бъдеще. Искам да обичам някого, когото мога да уважавам, активен човек, който може да осъзнае способностите си в материалния свят. Струва ми се, че в нашата ера и нашето поколение само „губещите“ мъже, които не могат успешно да се реализират в други сфери, подсъзнателно се опитват да бъдат успешни поне в това. Как да се справя с този проблем?
Наталия, 25 години

Описвате достатъчно подробно портрета на мъж, с когото опитът показва, че е невъзможно да се изгради връзка. Много добре е, че разпознавате определени черти в мъжете, които са несъвместими с типа взаимоотношения, от които се нуждаете. Опитайте следващия път да разчитате на опита си и да не създавате дългосрочни планове, когато няма подходяща основа за това. В края на краищата, с такива мъже просто може да сте приятели!

Не мисля, че вашите обобщения са верни. В любовта не само „социално неразвитите“ мъже се нуждаят да се доказват. Вашият опит е значителен, вие сте имали дълготрайни взаимоотношения, но все пак този опит очевидно не е достатъчен за заключенията, до които сте стигнали. Сигурна съм, че ще се срещнете с мъж, който съчетава ярки качества, желание да развие таланта си и способността си да обича.

Може би не трябва да прибързвате. Нека взаимоотношенията да се развият и само тогава да решите какво ще се случи.

Имате достатъчно опит да не разчитате на дългосрочно партньорство с някого, когото не уважавате. Във връзките няма успешна формула, в основата е силното взаимно привличане, интерес, топли чувства и, разбира се, уважение.
Лариса Харланова, психоаналитик, пред psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари