IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да надникнете зад маската на лицемера

21 септември 2018 15 00

И да разберете кой е той наистина

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Хората рядко показват истинското си лице на другите. Ние всички имаме определена маска, която си слагаме пред света. Въпреки че повечето от нас си слагат маска за пред обществото, все пак някои хора минават границата като се правят на съвсем различни личности, за да могат да манипулират другите или за да ги използват по някакъв начин.

Каквато и да е причината поради която го правят, по-добре е да оставите настрана първите си впечатления и да слушате повече интуицията си, за да разберете какъв точно е човекът срещу вас. Интуицията ще ви помогне много, но все пак няма да е достатъчна, ако си имате работа с човек, който е отличен актьор или изпечен лъжец. Той ще може по-дълго време да ви заблуждава за истинския си характер и намерения.

Ето и начините, които ще ви помогнат по-бързо да надникнете зад маската на всеки един човек, с когото си имате работа и да разберете кой е той всъщност:

1. Разберете дали приказките му покриват действията му

Много хора са склонни да говорят за това какви действия са предприели по даден въпрос. Те се впускат в дълги разкази или дават непоискани отчети, само и само за да докажат, че вършат нещата правилно. Ако нещо в думите им ви усъмни, най-лесният начин е да проверите съмненията си като проследите действията им. Ако даден човек покрива думите си с дела, то той не е лъжец.

2. Вижте как той/тя се отнася към другите, които имат по-малък късмет в живота от тях

Типично е да се държим с уважение към хората, които са по-високо от нас в дадена йерархия или на които по някаква причина се възхищаваме. Но лицемерите имат склонност да се държат лошо към всички онези хора, които не смятат за нужно да впечатляват. Начинът, по който даден човек се отнася към хората, които счита за „по-низши“, разкрива истинския му характер. Наблюдавайте как този човек третира сервитьори, продавачи, деца или дори животни. Добрият човек се държи мило и възпитано с всички.

3. Забележете как този човек реагира на критика

Хората, които имат голямо его, са склонни да приемат критиката твърде лично. Чувстват се застрашени и дори могат да реагират с гняв или злоба. Широко-скроените хора приемат критиката спокойно, защото са наясно със своите несъвършенства.

4. Наблюдавайте езика на тялото му

Устата може да лъже, но тялото винаги разкрива истината. Най-трудното нещо за тялото е да лъже по отношение на това дали човек има романтични намерения към някого или само се преструва.

5. Забележете как този човек харчи най-ценните си ресурси

Времето и парите са най-ценното ни притежание. Характерът ни разкрива как го изразходваме. Вижте какви са приоритетите на този човек. Дали дава парите си за заведения и почивки или прави инвестиции за бъдещето си. Дали прекарва цял ден в гледане на телевизия или върши някаква работа.

6. Забележете как този човек приема „не“ за отговор

Хората разкриват много за характера си, когато им се даде „не“ за отговор. Когато приемат отказа с уважение, това е добър знак. Но когато се опитват да манипулират другите, за да получат отговор „да“, това е друга работа. Това е сигурен признак на неуважение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

тгт ( преди 5 години )
Когато не е на инат с уважение ли да го приемаме, винаги, абе вземете пишете сериозни неща всезнайковци.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
.... ( преди 5 години )
mnogo hora okolo nas sa takiva i e stra6no trudno da se raboti i jivee s tiah.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар