IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изневерява ли ви? По пръстите ще познаете

10 декември 2018 09 40

Дали жените кръшкат си личало по ръцете, смятат специалисти

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Учени от Оксфордския университет твърдят, че си личи кога жените кръшкат. Те са убедени, че има пряка зависимост между склонността за изневяра при жените и дължината на пръстите им, пише сайтът на сп. „Biology Letters“.

При дамите, изкушени да се отбият от правия път, показалецът на лявата ръка е значително по-дълъг от безименния.

По време на проучването на хормоналните особености на организма на участничките станало видно, че съотношението в дължината на пръстите отразява нивата на женските полови хормони, естрогените.

Те отговарят за „женствеността“ на дамите – комплексен набор от психологически особености, присъщи за представителките на нежния пол.

При импулсивните жени, демонстративно показващи незадоволеността от отношенията си с партньора, хормоналните показатели достигали до максимални стойности. Изследователите допускат, че при подобни проучвания могат да бъдат допускани и грешки. Това се обуславя от факта, че към изневяра били склонни и жени с ниски нива на естрогена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари