IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 начина да увеличите шансовете си за оргазъм

19 февруари 2019 16 00

Пробвайте ролеви игри

IStockphoto

IStockphoto

В горещите сцени от холивудските филми оргазмите винаги са представени като нещо много леснопостижимо, но в действителност не е така. Има много неща по време на секс, които могат да засилят възбудата или обратно – да накарат двама души все по-трудно да стигат до кулминационния момент на наслада.

Според проучване в САЩ, обхващащо 2 300 жени на възраст между 18 и 40 години, едва 57% от тях си признават, че са изпитали оргазъм по време на всеки полов акт. Други 27% си признават, че честичко симулират, че са достигнали до връхната точка, за да може мъжът да свърши.

Въпреки че няма ръководство точка по точка как да постигнете идеалния оргазъм по време на секс, има няколко неща, които могат да ви помогнат да увеличите шансовете си за него. „Като цяло неспособността за изпитване на оргазъм се дължи на липсата на клиторна стимулация, както и фактори като тревожност, липса на самочувствие, притеснение от партньора“ заявява терапевтът Иън Кернер. Според него разбиването на подобни бариери, тоест отпускането, може да подобри сексуалния живот на много мъже и жени.

Ето 4 неща, с които може да увеличите шансовете си за оргазъм:

Клиторна стимулация

Много мъже обичат да им правят свирка, но и за жените докосването на вагината не е достатъчно. Те се нуждаят от клиторна стимулация, за да се възбудят. Според горепосоченото проучване, само 12% от жените се нуждаят от орален секс, докато 20% предпочитат клиторната стимулация, за да достигнат до оргазъм. Според Кернер, прилагането на клиторна стимулация преди и по време на секс е предпоставка за достигане на връхната точка.

По данни на д-р Дебра Хербеник, външната част на клитора има около 8 000 нервни окончания (два пъти повече от тези, разположени по пениса), които могат да доведат до върховно удоволствие, ако бъдат стимулирани правилно.

Медитация в спалнята

Когато става въпрос за подобряване на секса, функциите на мозъка често се пренебрегват. Но той „контролира“ гениталиите. Някои жени са напрегнати, разтревожени и стресирани. Те си мислят, че със секс може да се почувстват по-добре, но не изчистят ли съзнанието си от негативни мисли, няма да могат да се представят добре в леглото, смятат специалистите.

Ролеви игри

Ако в последно време сексът в двойката ви е скучен, то вие със сигурност се нуждаете от разнообразие. Може да промените някои неща, като например да смените мястото, на което правите обичайно секс или да прибегнете до изпълняването на роли. Така мъжът може да бъде строг полицай, а жената палава медицинска сестра, която е готова да лекува половинката си без престилка.

„Ролевите игри развинтват фантазията. Дори и да не сте извратени, подхранете въображението на партньора като използвате секс играчки или направите нещо по-нестандартно по време на полов акт“, казва още Кернер. Той уточнява, че има някои жени или мъже, които са по-стеснителни и им е трудно да влязат в роля. Но ако дори говорят за фантазиите си, могат да предизвикат приятни усещания.

Общувайте с партньора си

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да се наслаждавате на секса и да увеличите шансовете си за оргазъм като общувате с партньора си. Ако нещо не ви харесва, кажете му за това и бъдете открити, за да може заедно да постигнете по-голямо качество на сексуалната ви връзка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

( преди 5 години )
До ПИТАЩ: Прочетохте ли книгата, там има всички уроци ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ПИТАЩ ( преди 5 години )
КАТО КАЗВАТЕ"А"--- КАЖЕТЕ И "Б"ОПИШЕТЕ МЕТОДИ НА КЛИТОРНА СТИМУЛАЦИЯБЕЗ МЕДИТАЦИИ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар