IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветите на 5 звезди за секса

19 юли 2019 15 00

Сексолози анализират твърденията им

IStockphoto

IStockphoto

Някои хора следват съветите на любимите си известни личности за всичко – как да се обличат, гримират, по какъв начин да се държат в обществото... Освен за тези неща от ежедневието, те могат да дадат пример още за връзките и секса. Много от звездите не се притесняват да говорят за интимния си живот и грешките, които са допуснали.

1. Ева Лонгория

Очарователната актриса не крие, че подобрила доста интимния си живот след като открила как да се задоволява сама. „Не изпитвах удоволствие от секса преди да започна да мастурбирам. Преди това наистина бях като асексуална“, споделя тя пред изданието „Self“ през 2005 г.

Според сексолога Николета Хейдегер, опознаването на нашето тяло и неговите способности за доставяне на удоволствие е ключът към това да изпитваме по-голямо удоволствие от секса с друг човек. „Ако не знаете как да се задоволите сами, как ще успеете да задоволите някой друг?“, казва тя.

2. Клои Кардашян


Една от най-известните риалити звезди никога не се е притеснявала да говори за секс. По думите ѝ, тя обича да си каже какво не ѝ харесва в леглото, а не да лъже мъжа. „Намирам за грубо, ако правя секс с някого, който не вика въобще“, споделя тя в социалните мрежи през 2016 г.

Клои Кардашян обяснява, че когато мъжът не вика, тя изпитва скука в леглото: „Как да съм сигурна, че изпитва някакво удоволствие въобще?“.

Кои фактори възпрепятстват оргазма при жените?

„Вербалната комуникация не е за всеки. Хората се фрапират и вълнуват от различни неща“, отбелязва д-р К. Чавес. Той смята, че е добре по време на секс да има както вербална, така и невербална комуникация. За онези, които не си падат по стоновете, той препоръчва да „контактуват“ или изразяват емоциите си чрез докосването, очите и малко мръсни думи в ухото.

3. Хайди Клум


Според модела правенето на различни неща всеки път е предпоставка за по-хубав секс. 46-годишният модел има доста по-млада половинка, с която наскоро сключи брак.

„Хубаво е да излизаме от границите на нормалното от време на време“, отбелязва тя пред сп. „Marie Claire“. „Ако сте по-диви и луди в леглото, нека другият да бъде наясно“, допълва тя.

Секс без правила, но с умение

Специалистите посочват, че излизането извън зоната на комфорт не помага толкова на секса, колкото на развитието на една връзка.

„Ако двама души не проявяват интерес към разнообразие в леглото и го правят по един и същи начин всеки път, значи не си пасват. Но ако и двамата се научат да задоволяват желанията на другия и правят по-различни неща, е съвсем различно“, отбелязва сексологът.

4. Кристина Агилера


„Забравете за виното!“, ви съветва Кристина Агилера. Според нея най-доброто нещо, което може да направите след изтощителния ден, е да се разгорещите направо на пода, без да търсите романтиката. Тя е категорична, че сексът след натоварената седмица е идеално средство за премахване на стреса.

Сексът, дори без оргазъм, може да повиши производството на ендорфини в тялото, които намаляват главоболието, напрежението и „освобождават“ ума от негативните мисли, отбелязва д-р Чавес.

5. София Вергара


Любовта между двама души е най-добрата предпоставка за качествен секс, според София Вергара. Актрисата е на мнение, че сексът е хубав, когато и двамата бъдат себе си и са спонтанни.

„Забравете за нестандартни пози, ключът към хубавия секс е просто да се обичате. Много е просто“, коментира звездата от „Модерно семейство“.

Какво жените мразят да виждат у мъжа, с когото спят

„Всеки от нас има своя дефиниция за хубав секс. Аз познавам много партньори, които се обичат, но това не води до кой знае каква еротика и по-качествен секс“, казва Хейдегер. Според сексолога опитването на нови неща и намирането на онова, което харесва и на двамата, може да подобри сексуалните отношения.

Снимки: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари