IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бургундско ще ни топли през зимата

11 октомври 2013 14 40

Виненочервено, бордо, цветът на благородниците, средновековен нюанс, цветът на розата, знакът на бургундите – червеното властва в грима и в модата

Burberry Prorsum Winter 2013 Снимка: Reuters

Burberry Prorsum Winter 2013 Снимка: Reuters

След бързо преминалата студена вълна в края на септември, времето ни дава кратка слънчева пауза, за да се подготвим подобаващо за поредната модна вълна в гардероба си. Обожаваме зимата заради вечерите с приятно разливащо се вино – през този сезон то е като водата през лятото – жизнено необходимо. Сега допълнително ще се опияняваме и от тенденцията за червено навсякъде в модата. Реколтата е ясна – бургундско червено. А този нюанс като че ли не е случаен – именно топлото червено ни кара да се отпускаме и да се почувстваме по-уютно. Факт е, че червеното се комбинира лесно с деним, с кожа, с черно.

Аксесоари, рокли, дантели, кожи – модата в червено за есента и зимата на 2013-2014 е разточителна. Забелязваме колко добре се вписва червеното в похвата за наслояването, особено в комбинация с горско тъмнозелено, както и с черно и сиво.

Etro Winter 2013, Just Cavalli Winter 2013, Emporio Armani Winter 2013 Снимки: Reuters

Боти от кожа в бордо са софистициран и елегантен детайл в модната визия и за деня, и за вечерта. Същото се отнася и за кожени ръкавици, както и кожена чанта от бордо. Имаме перфектната възможност да се насладим на това време от годината, когато приглушените тъмни цветове носят живот и енергия на излъчването ни.

Шопинг обиколката ви за уикенда е добре да включва и магазин за бижута – избирайте такива с пурпурночервени камъни. Още през 1912 г. Американската национална асоциация на бижутерите избира пурпурночервения камък гранат за камък на месец януари. Набележете си подарък в червено и направете така, че да посрещнете януари с него.

Боти Deichmann, 49.90 лв., очила Zara, 39.95 лв., червило Avon, 4.90 лв., чанта 3suissed.bg, 155.90 лв. Снимки: Deichmann, zara.com, Avon, 3suissed.bg

Тенденциите в грима следват тези в модата и се допълват. Не ни изненадват невероятните рисунъци по маникюра в бордо. Топли нюанси на червилото и сенките са също част от есенно-зимните грим колекции на марките. Ретро и авангарден ще е стилът на зимния ни грим.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари