IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арт обекти в модата от Margiela

1 февруари 2014 07 30

Висшата мода често е пример за граница, която може да бъде смело прескачана, както правят дизайнерите на Maison Martin Margiela

Maison Martin Margiela Haute Couture Spring/Summer 2014 Снимка: Reuters

Maison Martin Margiela Haute Couture Spring/Summer 2014 Снимка: Reuters

Рокля от ретро татуировки, палто, което напомня на живописно платно, огромни гривни във вид на очи с висящи ресни и полупрозрачни маски с кристали – тези и други детайли, напомнящи експонати от музей на съвременното изкуство представи на своето шоу за колекция висша мода пролет-лято 2014 модна къща Maison Martin Margiela.

Ако са ви смутили комбинациите от маратонки с рокли висша мода, които показа Карл Лагерфелд в ревюто за колекция висша мода пролет-лято 2014 Chanel, то кутюрната колекция на белгийския моден лейбъл може да ви побърка.

Особеност на модната къща са не само концептуалните им творения, но и фактът, че имената на членовете на дизайнерския екип са строга тайна. Но ако се съди по колекциите им, представяни всяка година, този екип работи доста хармонично.

За конкретната колекция висша мода пролет-лято 2014 дизайнерите на Maison Martin Margiela смесват любимите си направления в изкуството и модата. Оказва се, че създателите на модните визии не са равнодушни към класическата живопис, графиката, архитектурата и конкретно към творбите на американския архитект и интериорен дизайнер Франк Лойд Райт, стилът диско, приказните сюжети, татуировките в ретро стил и кой знае какви още направления в изкуството...

Maison Martin Margiela Haute Couture Spring/Summer 2014 Снимки: Reuters

Резултатът е – модели, разхождащи се по подиума с лица, скрити зад полупрозрачни маски, точно както са скрити лицата и дизайнерите на модната къща. Отделните детайли от всяка визия може би ще намерят перфектното място в екстравагантни съчетания, демонстрирани от модните блогъри по време на следващите модни седмици.

За всеки друг обикновен зрител или дама, която се съобразява предимно с ежедневния си гардероб, тези аксесоари биха имали стойност като на произведение на изкуството. Но все пак в дизайнерския талант и безграничната фантазия на Maison Martin Margiela никой не се е съмнявал.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари