IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да имате изгладени дрехи без ютия?

11 март 2014 11 30

Дори и в съвременните условия на тотално технологично оборудване може да се наложи да се справяте без ютия

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Факт, гладенето е скучно! Но всички нямаме избор и го правим. Разбира се, ако се появим с дрехи, сякаш току-що извадени от чувал, няма да предадем посланието, което бихме искали да разчетат околните за нас, освен ако не целим точно това. И все пак не винаги имаме ютия подръка, с която да се приведем в спретнат, ако не перфектен външен вид. За тази цел са хитрините, които правят ежедневието ни по-лесно. Ето няколко начина да имате изгладени дрехи, без да използвате ютия.

1. Преса за коса

За много дами през 60-те ютията е играела роля на преса за коса – да, с нея те са изправяли косите си. Така че, днес обръщаме ролите (само при спешни случаи). Естествено,. Че няма да изгладите цяла дреха, с помощта на преса за коса, но поне може да се справите с някоя и друга гънка, която е близо до края на дрехата – маншети, подгъв или яка. Просто се уверете, че повърхността на пресата е много добре почистена.

2. Сешоар

На принципа на сушилнята и въздушната струя топъл въздух е алтернатива за премахване на леки гънки. Навлажнете дрехата на мястото, където е гънката и включете сешоара – останалото е ясно. Същото, само че с изцяло навлажнена дреха, може да направите и със сушилнята – включете я на средна температура.

3. Тенджера

Това е един от най-старите трикове – сварете вода в тенджера, изсипете достатъчно от нея и използвайте нагорещеното дъно на тенджерата като повърхност на ютия.

4. Оцет

Знаете ли, че с оцет може да премахнете гънките на дрехите си още докато се сушат? Накиснете дрехата в течност, в която сте смесили оцет с три части вода, след което я оставете да изсъхне на въздух. Използвайте бял оцет, който е много нежен към вашите тъкани.

5. Под душа

Съвсем очевидно е, че парата помага на гънките по дрехите да се изгладят. Докато се къпете, сложете дрехите си на закачалка в банята за около 10 минути. Много често срещан похват в хотелите.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
хахахаха, представих си как ще изглеждам, гладейки роклята си с тенджера
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар