IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дебютът на Никола Гаские за Louis Vuitton

13 март 2014 07 25

Темата на 60-те с много кожа, велур и ретро силуети бе основната за модното шоу

Никола Гаские след дебютната си колекция за Louis Vuitton Снимка: Reuters

Никола Гаские след дебютната си колекция за Louis Vuitton Снимка: Reuters

Големите модни марки диктуват вкуса, налагат тенденции и по този начин движат не само света на модната индустрия, но и определят критериите за модерен образ, стил, имидж и това какво ще носим за години напред или поне в настоящия и предстоящия сезон.

Ето коя е причината да ни вълнуват смените по върховете на големите модни компании и да следим с интерес какви са първите стъпки в новата посока.

Когато Марк Джейкъбс напусна поста моден директор на Louis Vuitton, цялото модно общество беше шокирано.

Кой ще заеме мястото му? Какво ще се случи по-нататък с модната къща? Какво да очакваме от новите колекции? Отговорът на първия въпрос бе известен още през миналата година, но на другите два въпроса отговори не получихме. До 6 март, когато гостите на Седмицата на модата в Париж видяха колекцията на новия моден директор на Louis Vuitton Никола Гаские, която той е създал от първия до последния шев и аксесоар.

„Днес е нов ден, голям ден и в действителност не мога да ви опиша с думи това, което чувствам в този момент. Но преди всичко – огромна радост.“ Тези думи на Никола Гаские, написани върху лист хартия, очакваха всеки гост на модното шоу.

Гостите с нетърпение очакваха началото на дефилето. Когато се чуха първите акорди от песента на Skream & Kelis „CopyCat“, на подиума излезе Фрея Бека Ериксен в черно кожено палто и контрастираща яка в цвят карамел, в малка бежова рокля и лачени ботуши.

Истинска Джейн Бъркин – бохемски образ, малко небрежен и много елегантен. Фактът, че Гаские се обръща към темата на 60-те, може би е най-лесният начин за началото му в Louis Vuitton. И ако репликите на образите на момичетата от това десетилетие едва ли биха заслужили уважението на Анна Уинтур, то на всички модни последователки ще им допаднат от пръв поглед.

Louis Vuitton FW 2014 Снимки: Reuters

След това на подиума се появиха още 47 модела и стана ясно, че колекцията получава веднага най-високи оценки. Видяхме много велур и кожа, разбира се обработени по най-нови технологии. Темата за уютния рок-енд-рол от 60-те се смеси с втора тема – облеклото за ски курортите от това време.

Шик и кожа в комбинация с якета с ципове и пуловери. В колекцията намериха място и цветни принтове, метализирани тъкани и дори туид.

Безспорно това е едно добро начало за Никола Гаские на поста креативен директор на Louis Vuitton, а ние получихме отговор на въпроса „Какво ще се случи с модната къща?“ Отделете 13 минути, за да се насладите на модното шоу на този заслужаващ вниманието ни дебют.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )