IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дивият Запад слага знак върху лятната мода

18 март 2014 15 10

Дали каубойският стил ще замени бохо – дизайнерите имат няколко версии по този въпрос

Alexis Mabille SS 2014 Снимка: Getty

Alexis Mabille SS 2014 Снимка: Getty

Модните тенденции са циклични и рано или късно повтарят мотиви от миналото в актуална интерпретация. В годините между 2007-а и 2010-а трайно се настани стилът бохо, заедно с каубойски ботуши с ресни, които след това изчезнаха безследно.

През миналия сезон обаче забелязахме в колекцията на Isabel Marant бродерии с цветя върху якетата и ризите и вдъхновени от Запада модели на ботушите и ботите. Това бяха тихите предвестници на завръщането на Дивия Запад в модата. През пролетта на 2014-та каубойският стил еволюира и показва нещо ново. Запознайте се с новите детайли на този стил.

Каубойската визия за пролет 2014 е по-скоро инспирирана от отделни елементи и аксесоари в този стил, но не и цяла визия от глава до пети. Намек за стила на pinup момичетата е бюстието с ресни и панталони и поли с висока талия. Моделите на Rodarte и Miu Miu показаха комбинации с ботуши от змийска кожа и дебели кожени колани. Това е една смела интерпретация на pinup стила с елементи на грънджа от 90-те.

Стилът на Запада е по-скоро за мъжките момичета и това е благодатен факт за интересни интерпретации от уличната мода. Ако желаете да експериментирате, със сигурност новият елемент в този стил е високата талия, монохромният силует и акцентът в аксесоарите.

Автентични бродерии

Това е един елемент от стила на Дивия Запад, който забелязваме и в други стилове, както и по дънките в ревюто на Louis Vuitton. Бродерията е детайл, който носи женствеността и изтънчеността на каубойския стил. Флорални и абстрактни са бродираните шарки, които напомнят за елегантна дантела.

Alexis Mabille SS 2014, Rodarte SS 2014, Isabel Marant SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

Минималистичен Запад

Това е още една версия на каубойския стил за пролет 2014. Минимализмът е слабост на дизайнерите от няколко сезона насам.

Бели ризи, монохромни силуети и семпли аксесоари са достатъчни, за да изградите с тяхна помощ един завършен образ в стил каубой. Просто добавете акцент акцент „Запад“ във всеки минималистичен стил и сте готови.

Бяла риза и кожени аксесоари показа Donna Karan за пролет 2014 – това е еманацията на новия Запад.

Miu Miu SS 2014, Rodarte SS 2014, Isabel Marant SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

Аксесоари

Семпъл костюм, шапка, колан или ресни – това са идеите за вашата визия, като за предпочитане е да ги носите поотделно, а не наведнъж.

Gucci SS 2014, Isabel Marant SS 2014 Снимки: Reuters

Ако каубойската стилистика не е по вкуса ви, има още един вариант, който според нас ще наследи в следващите сезони стила на Дивия Запад. Това е стилът „гаучо“. Той е характерен за по-хладните климатични пояси, което го прави подходящ за пролетта и есента.

Ето защо оглеждайте се за широкополи шапки федора, пончота и високи ботуши. Чувствената женствена страна на този стил се крие в тъмните цветове, стратегически оголените деколтета и сексапилните ботуши, стигащи до бедрото.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Katnip ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )