IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бижута от пластмаса – отново като през 80-те

19 март 2014 13 15

Обемни, цветни и от пластмаса са бижутата за пролетта

Chanel SS 2014 Снимка: Getty

Chanel SS 2014 Снимка: Getty

По време на пролетно-летните дефилета за пролет 2014 забелязахме, че ревютата на доста дизайнери не минаха без акцент върху обемните златни колиета в стил 80-те, „говорещи“ висулки, орнаменти във формата на цветя, звезди, листа. Но едновременно с тези аксесоари от злато и сребро със скъпоценни камъни, видяхме и доста обемни бижута от цветна пластмаса. В тази тенденция влизат големи гривни и колиета. Дизайнерите умело интерпретират модели, характерни за модата през 60-те и 80-те години.

Украшения от пластмаса видяхме в колекциите на Miu Miu, Missoni, Gucci, Marni, Rochas, Just Cavalli и Chanel. Креативният директор на Miu Miu например Миуча Прада бе решила да използва аксесоари от прозрачна пластмаса, а на всеки от тях бяха изрисувани акварелни цветя.

Missoni избра прозрачна пластмаса за обемните си гривни, които допълват тоалетите в морски стил. Във вътрешността на гривните проблясват черни и сини пайети. Фрида Джанини (креативният директор на Gucci) също показа гривни от прозрачна пластмаса за своите модни решения за пролетта, но нейните украшения са доста по-изящни и лаконични.

Повечето весели и ярки декорации и украшения, които се вписаха перфектно в пролетно-лятната колекция на Chanel, са измислени от самия Карл Лагерфелд. Квадратни гривни в зелено, червено и жълто допълваха идеално тоалетите в графични принтове. А гривните, във вътрешността на които дизайнерът е вградил синджир от знаменитата чанта на Chanel 2.55, са съчетани стилно със сиви рокли и сака от туид.

Rochas SS 2014, Marni SS 2014, Missoni SS 2014 Снимки: Reuters

Алесандро Дел Акуа, който твори за модна къща Rochas окичи моделите на подиума с гривни с дълги нишки, но не от перли, а от прозрачни мъниста. Този аксесоар идеално се вписа в пастелния полутон, характерен за цялата колекция. Консуело Кастилиони добави в спортната колекция на Marni масивни огърлици, изработени от бели пластмасови мъниста с кристали.

Аксесоарите от пластмаса са изключително комфортни за всеки стил, освен това могат да се носят и през деня, и вечер. За ежедневен стил може да комбинирате бижутата в духа на Miu Miu с рокли от 60-те, а за вечер може да миксирате бижутата от пластмаса с такива от метал или кожа. Главното е да се съобразявате аксесоарите да изглеждат хармонично помежду си.

Chanel SS 2014, Miu Miu SS 2014, Gucci SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

mimi ( преди 10 години )
като чуя "Шанел" и не си представям пластмасови бижута, но пък са красиви - факт.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )