IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 модни правила за пролетно-летния сезон

20 март 2014 07 00

Вижте с какво да се съобразявате, когато изграждате стила си за топлите дни

Снимка: jadepillar.com

Снимка: jadepillar.com

За да сте в крак с модните тенденции, не е нужно да ги „цитирате“ буквално. Просто открийте това, което презентира стила ви най-добре. За да не се заблудите в модните дебри и актуалните новини, сме подбрали 10 от модните тенденции, които смятаме, че ще са сред най-често демонстрираните по улиците. Разгледайте ги и открийте тази, която най-много се доближава до излъчването ви.

1. Логомания

Любовта към изкуството този сезон може да демонстрирате и чрез рокля или блуза с принт, който изобразява произведение на абстрактното изкуство или реализма.

2. Мъжки стил

Действай като жена, мисли като мъж – андрогинният стил днес е доста женствен всъщност. Бялата риза и boyfriend дънките отдавна се превърнаха в класика в женския гардероб. Освен тях, особено внимание тази пролет заслужават широките панталони и сака с акцент на раменете.

Снимки: soratothamax.wordpress.com,micahgianneli.com

3. Етно

Тази пролет повечето дизайнери показаха интереса си към ориенталската мода и африканската култура – сложни комбинации, създадени под влиянието на културата на племето масаи и японските самураи идеално се вписват в градския пейзаж.

Снимка: thefashiontwice.com

4. Арт-принтове

Обратно към 90-те е посланието на тази тенденция, която отново набира модна скорост. Колкото по-големи, толкова по-модерни са надписите по дрехите за пролетта. Буквално като ходещи реклами са моделите с дрехите на Moschino и Chanel. Ако все пак не желаете околните да знаят какви марки предпочитате, избирайте дрехи с интересни лога или надписи.

Снимки: thefashiontag.wordpress.com, stylesociety.co.za

5. Метален блясък

Почти всяка дама тази пролет ще блести в метализиран блясък. Да сияете обаче няма да е запазен момент само за вечерта, но и през деня ще имате възможност да избирате в сребро, злато или бронз да блестите.

Снимка: le-21eme.com

6. Червен цвят

Без излишна скромност е посланието на червения цвят за сезона. С червена рокля, риза или червило няма как да убеждавате в противното – неминуемо ще се окажете център на внимание. Бъдете готови да избирате образа си – контраст с аксесоари в телесен цвят или total look в червено.

Снимки: imgfave.com, www.shopshela.com

7. Спорт

Тенис, голф, сърф или футбол – какъвто и спорт да предпочитате, ще ви се удаде възможност през пролетта да се наслаждавате на стила и в ежедневието. Здравословния начин на живот явно оказва влияние и в модата и вещите и дрехите напомнят за атлетичните тела.

Снимка: leopardshoes.blogspot.com

8. Прозрачни тъкани

Тази пролет можем смело да показваме доста от тялото си, в буквален смисъл. Дизайнерите ни дават пълното право за това – прозрачни блузки, топове и дори поли и рокли показват свободно максимално от телата ни. За по-скромните особи, тази тенденция предлага и по-целомъдрени модели като комбинация от прозрачна рокля и топ например или блуза върху прозрачния топ.

Снимка: tramped-rose.blogspot.com

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )
страхотни визии, сте избрали, браво
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар