IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет начина да носите деним тази пролет

27 март 2014 10 51

Дизайнерите показаха безброй варианти за деним в гардероба за пролетта и лятото – вдъхновете се и вие!

Rachel Zoe SS 2014 Снимка:Reuters

Rachel Zoe SS 2014 Снимка:Reuters

Всяка година виждаме солидно присъствие на денима в колекциите на дизайнерите. Тази утилитарна дреха е застъпена във всевъзможни варианти за пролетта и лятото.

Но този сезон дизайнерите решиха да се върнат към Изтока и да напомнят как са изглеждали дънките през втората половина на миналия век. А именно – модели, които са широки, често безформени и с висока талия.

Този сезон вместо на skinny, отдайте предпочитанието си на модели тип boyfriend. В шопинг списъка е добре да добавите и връхна дреха от деним, пола от деним и дори рокля от деним.

Ето как изглеждат най-модерните дрехи от деним за сезона.

Джинси boyfriend

В сравнение с предишните сезони, пролетта на 2014-та предлага значително количество дънки, които не са тясно прилепнали по крака, а обратното. Разбира се, тесните модели няма да изчезнат от магазините и ще продължат да бъдат едни от най-продаваните. Но дизайнерите видимо се умориха да гледат жените в подобни панталони.

Днес линията на обема следва и в долната част на дрехите – след oversized пуловери и палта, ето че през лятото ще носим и oversized дънки. Видяхме ги в колекциите за пролет-лято на Diesel Black Gold, Louis Vuitton, Marques Almeida, Rachel Zoe и Topshop Unique.

Как да ги носите: дори и обемните дънки може да изглеждат женствено, ако ги комбинирате с обувки с остри върхове, както бе направил творческият директор на Diesel Black Gold Андреас Мелбостад. А вечер ги съчетайте с пера, както видяхме в ревюто на Louis Vuitton.

Rachel Zoe SS 2014, Louis Vuitton SS 2014 Снимки: Reuters

Светъл деним

Все пак не можем категорично да загърбим skinny модела на дънките, но тази пролет и лято те са длъжни да бъдат от светъл деним.

Бял, нежнорозов, пастелносин или светлосив – цветовете на денима ни удивиха, още когато ги видяхме на подиума в ревютата на Chanel, Diesel Black Gold, House of Holland, Isabel Marant и Just Cavalli. Дънки, топове и рокли от деним поддържат линията на пастелните цветове.

Как да ги носите: комбинирайте светлия деним с дрехи в „избелени“ цветове или обратното – в контрастиращи цветове.

Diesel Black Gold SS 2014, Just Cavalli SS 2014 Снимки: Getty

Рокли и гащеризони

Дънковите гащеризони този сезон не губят своята актуалност – видяхме го в ревюто на DKNY и на Balmain. Много дизайнери включиха в пролетно-летните си колекции и рокли от деним както при Chanel, Holly Fulton, House of Holland, Jill Stuart, Rachel Zoe.

Как да ги носите: гащеризона може да комбинирате с шлифер или спортно сако, както и с лек небрежен тишърт за ежедневието. Дънковата рокля може да носите както през деня, така и вечер, но с екстравагантни или обемни аксесоари.

Balmain SS 2014, Barbara Bui SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

В деним от горе до долу

От глава до пети е друга тенденция за денима, която прегръщаме тази пролет. Такива образи видяхме в ревютата на Balmain, Barbara Bui, Chanel, Jen Kao, House of Holland, Jill Stuart и MaxMara.

Творческият директор на Balmain Оливие Рустен представи образ в стил от 80-те с гащеризон от деним и обемно яке бомбер. В ревюто на barbara Bui видяхме пристегнато в талията сако от деним, в комбинация с къси панталони. Хенри Холанд (House of Holland) съчета изрязани дънки boyfriend с дънково яке, а в шоуто на Jil Stuart моделите се разхождаха в дънкови поли и дънкови бюстиета.

Как да носите деним от глава до пети: когато избирате да се облечете така, подбирайте вещите в приблизителен или еднакъв оттенък на денима и не използвайте повече от три дрехи от деним наведнъж. На образа от деним много подхождат аксесоари в ярки цветове.

Barbara Bui SS 2014, Chanel SS 2014 Снимки: Getty

Кристали, дантела и пачуърк

Този сезон дизайнерите украсяват дрехите от деним с кристали, различни поп-арт украшения, дантела и дори 3D растения. Ашиш Гупта (Ashish) например обсипва прокъсаните дънки с камъни и пайети. Така те изглеждат доста ярки и поддържат тенденцията на сезона за силното присъствие на блясък в гардероба ни. В последната си колекция за Louis Vuitton Марк Джейкъбс украси boyfriend дънките с черни кристали, а на ревюто на House of Holland видяхме дънки с дантела. Техниката пачуърк е предпочитан похват за Barbara Bui и Paul&Joe, които я използват за дънковите якета, шортите и якета-бомбери.

Как да ги носите: джинси с украса от пачуърк, дантела и камъни изглеждат като винтидж дреха, която създава стил на примерно момиче. Носете украсения деним със семпли тишърти и ризи или избирайте базови неща от гардероба, които да помогнат на акцентите в денима да изпъкнат.

Barbara Bui SS 2014, Ashish SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
красиви са, но трябва да се съобразяваме до колко ни отиват
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар