IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сватбените рокли на сезона

1 април 2014 07 51

Съвети за избор на сватбена рокля според тенденциите и според фигурата ви

Zuhair Murad SS 2014 Снимка: Reuters

Zuhair Murad SS 2014 Снимка: Reuters

Сватбата е най-очакваното събитие за всяко момиче. Дори смутът преди церемонията има невероятен чар, който се запомня за цял живот. Но трябва да помислите за всеки един момент – за стила и организацията.

Решаването на този въпрос започва с избора на сватбена рокля. Като всяка друга дреха, роклята, с която ще отидете до олтара, е необходимо също да избирате според вашия тип фигура. Преди това обаче трябва да се запознаете и с тенденциите в сватбената мода за сезона.

През последните години много дизайнери правят крачка встрани от традиционните модели рокли за подобни събития. В последната колекция на Zuhair Murad видяхме рокли в прасковено и лавандулово, но тези цветове отлично заместиха белия цвят.

Vera Wang също използва за сватбените рокли цветове като червено, виолетово и розово. Видяхме и ревюта в по-лаконичен стил като тези на Houghton и Johanna Johnson. Те показаха рокли, които почти не бяха декорирани, но все пак изглеждаха съвсем стилно.

Роклите с дължина до земята постепенно отстъпват първенството сред предпочитаните модели и дължината достига дори до над коленете. Подобни модели видяхме в колекциите на Elizabeth Fillmore и Monique Lhuillier.

Най-дръзките сватбени тенденции са две – това е сватбена рокля от две части с къс топ и сватбен костюм. Такъв бе демонстриран на ревюто на Victoria Kyriakides, а пола с къс топ, украсен с кристали – в колекцията на Hayley Paige.

Но преди да направите този избор, трябва да се запознаете с особеностите на вашата фигура и с това какви модели са подходящи за нея.

„Пясъчен часовник“

Тази фигура обикновено е със стройна талия, заоблени гърди и бедра, а бедрата и раменете са с една и съща ширина. Тя се смята за идеална и е правилно сватбената рокля да следва извивките ѝ. Много добре на тази фигура изглежда рокля, която е прилепнала по силуета.

Върху талията перфектен акцент дават буфан ръкавите като линия, както и извивките в горната част, особено, ако е от материя като дантелата. Добре изглежда прилепнала по тялото къса рокля, като в колекцията на Zuhair Murad.

Reem Acra SS 2014, Zuhair Murad SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

„Триъгълник“

Момичетата с този тип фигура обикновено имат пълни крака, широки бедра, тесни рамене и тънка талия. Сватбената рокля за такъв тип фигура е добре да се балансира, благодарение на дължината, както и с подчертаване на талията. Подходящ модел е рокля с болеро от дантела, за да се подчертае горната част и да се стесни визуално долната част. Друг подходящ модел е с А-силует с деколте и акцент върху раменете.

Marchesa SS 2014 Снимки: Reuters

„Обърнат триъгълник“

Ако сте притежателка на тази фигура, значи имате широки рамене, немного изразена талия и тесни бедра и ханш. Идеалната сватбена рокля трябва да балансира ширината на раменете и бедрата, и да откроява талията. Подходящи рокли са тези в гръцки стил, с едно рамо, за да се акцентира върху асиметрията.

Дизайнерката с модел от колекцията сватбени рокли Hayley Paige SS 2014, Marchesa SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
ако може някоя на Ели Сааб... мисля, че ще ми отива без значени от фигурата
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар