IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксесоарите за пролетта са с цветя и животни

3 април 2014 07 20

Флора и фауна е тенденцията за пролетта в детайлите на стила ни

Anna Sui SS 2014 Снимка: Reuters

Anna Sui SS 2014 Снимка: Reuters

Още през миналата есен видяхме предложенията на дизайнерите за бижутата и аксесоарите, които ще ни украсяват тази пролет. Всъщност, вместо да са агресивни, тези бижута са по-скоро романтични.

Да, аксесоарите оживяват с формите на бръмбари и птици. Растенията цъфтят по шията и китките ни, златни обеци с листа, цветя и пеперуди са истински градини до лицето ни. Бръшлян се плъзга надолу по роклите и тишъртите ни.

Светът на флората и фауната вдъхновява дизайнери като Anna Sui, Balenciaga, Christian Dior, Christopher Kane, Dolce & Gabbana, Dsquared2, Oscar de la Renta, Prabal Gurung, Roberto Cavalli. Много от растенията, създадени от метал и камъни, изглеждат като приказни. Раф Симоънс (главен дизайнер на Christian Dior) допълва женствените дрехи с нежни гривни и колиета, които приличат на нежни увивни растения, които виждаме в по стените на средновековни замъци, приличащи на бръшлян. Колиетата и гривните на Dior са в традиционния зелен цвят за флората, но също и в жълто и в лилаво. Christopher Kane напълно посвещава на темата за ботаниката своите бижута като гривни и брошки. Те изглеждат сякаш са от друга планета.

Реалистични изглеждат и огърлиците на Oscar de la Renta, както и малките цветя в обиците на Dolce & Gabanna. Листа от папрат, изработени от злато украсяват и шията на моделите на ревюто на Dsquared2, в колекцията на Balenciaga футуристична метална огърлица се комбинира чудесно с класиката малка черна рокля. Prabal Gurung представя обемни пръстени във формата на рози в пастелножълт и бял цвят.

Prabal Gurung SS 2014, Dsquared2 SS 2014, Christopher KaneSS 2014, Christian Dior SS 2014, Marni SS 2014, Burberry SS 2014, Christopher KaneSS 2014. Снимки: Reuters, Getty

Основна роля в света на фауната, представена от дизайнерите за тази пролет, е тази на птицата. Такива видяхме в металните колиета на Proenzа Schoulder и Roberto Cavalli. Златни фентъзи пеперуди украсяват и хипи тоалетите на Anna Sui, а модифицирана глава на тигър с блестящи украшения видяхме на ревюто на Saint Laurent – идеален образ в стила на 80-те.

Oscar de la Renta SS 2014, Roberto Cavalli SS 2014 Снимки: Getty

Колиета, гривни и пръстени, напомнящи на детайли от флората, съчетани с рокли, обсипани с цветя в лаконични пастелни цветове и с принтове с фигури на птици. Смели са и комбинациите на подобни бижута и аксесоари с топ от метализирана кожа, с дрехи с реалистични животински принтове и анималистични шарки в стил 80-те.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )