IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да съхранявате аксесоарите и обувките си

9 април 2014 08 40

Вижте някои лесни идеи за организиране, които ще променят и интериора ви

Снимка: kimberlymadson.blogspot.com

Снимка: kimberlymadson.blogspot.com

Сигурни сме, че в един момент ви се струва, че колекцията ви от обувки и аксесоари е безкрайна. Това е колкото вълнуващо, толкова и притеснително. Ако имате склонност към излишно натрупване на вещи, добре е да ги подредите, за да ги намирате лесно и да ги съхранявате в добро състояние. На прага на пролетта е идеалното време да направите преглед на колекцията си и да намерите начин да я подредите нагледно.

Ще ви помогнем с няколко идеи за органайзери на обувки и аксесоари.

1. Винтидж шкаф

Ако имате достатъчно пространство у дома, може да сложите най-хубавите си обувки в красив старинен шкаф, който може да купите от антикварен магазин или да свалите от нечий таван и да реставрирате. Така ще освежите и интериора си.

2. Прозрачни буркани

Наредете прозрачни буркани с капачки с винтове на перваза на прозореца или на някой рафт и ги напълнете с аксесоари, които ви се пречкат – ластици за коса, дебели гривни, часовници.

Снимка: homedit.com

3. Чанти за обувки (но за съхранение на аксесоари, а не на обувки)

Може да използвате текстилните чанти за обувки и да сортирате в тях по-обемните леки аксесоари, като текстилни колани, обемни брошки-цветя, диадеми, шалове. Закачалката с тези торби може да окачите на задната част на вратата на спалнята.

4. Форми за лед

Има по-обемни форми за лед, които може да използвате за сортиране на дребни бижута като пръстени и малки обици, резервни частички. Така разделени, може да ги приберете в чекмеджето си или в шкафа.

Снимка: simcoestreet.blogspot.com

5. Рамка за картина

Може да използвате рамка за картина, като опънете тел между двете ѝ страни и да закачите слънчевите си очила, след което да я сложите на стената. Изглежда много шик и е нестандартна украса за интериора ви.

Снимка: welke.nl

6. Стойка за кърпи

Може да закачите една такава отзад на вратата на спалнята и да окачите там дългите си колиета или шалове на отделни метални куки.

7. Празни бутилки

Може да звучи странно, но ако си харесате някоя бутилка с високо гърло, може да я използвате за съхранение на гривни. Наредете няколко, в зависимост от ширината им. Ако наредите няколко такива бутилки на един рафт, може да допълните интериора си.

8. Бюст или глава от статуя

Това е чаровен начин да смесите изкуството с модата. Използвайте глава на статуя или бюст, за да съхранявате колиетата си. Може да намерите такива в антикварните магазини. По същия начин може да си купите и декоративна ръка, за да съхранявате и пръстените си.

Снимка: homedit.com

9. Бамбукови кошници

В тях може да държите сешоара и четките си, както и пресата за коса и машата. В друга кошница може да държите почистващите хартиени кърпи. Ако имате шкаф без вратички, тези кошници са идеалният вариант за организиране.

10. Кутии за обувки

Ако нямате шкаф за обувки, може да подберете няколко еднакви по големина кутии, да ги боядисате в златно или сребърно и да ги подредите една до друга. Може да ги надпишете с интересен шрифт и да разнообразите дизайна на този импровизиран шкаф за обувки.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
ух, че хубави идеи... защо никога не правя такива неща?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар