IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биркенщок за лятото

18 юни 2014 09 05

Знаковият модел чехли отново изживява моден пик

Снимка: studded-hearts.com

Снимка: studded-hearts.com

Биркенщок е име на марка за обувки. Но самото име до такава степен се олицетворява с модела на летните чехли и сандали, че се е превърнало в нарицателно име за тези обувки. Историята на реалните обувки с марка Birkenstock е доста забавна. В началото си това са немски ортопедични обувки, които днес обаче са разпознаваем знак за стойностна мода. Ултрамодерни и екстравагантни – такива са днес тези причудливи чехли и сандали.

Сандалите с мека ортопедична стелка са на пика на своята модна популярност през 90-те, благодарение на интереса към тях на музиканти и стилисти. През 2002 г. идва поредният моден пик на този модел, когато Гуинет Полтроу прави една разходка по улиците на Лондон, обута в биркенщок. Това повишава изключително търсенето на тези модели във всички световни столици.

Днес търсенето е отново неизмеримо и тези сандали се произвеждат в различни цветове, от различни материи, дори и за зимата. Известни и любими на много почитатели на този модел станаха модерните биркенщок на Celine, които са с кожа с косъм на подметките. Така те се превръщат в причудлив смел акцент в зимния стил. Освен Celine, други модни къщи също отбелязват своя интерпретация на знаковия модел. Такива са MSGM, Givenchy, Calvin Klein, J.W. Anderson, Marc Jacobs, Helmut Lang, Delpozo, Jil Sander.

Снимка: nymag.com

Марки като Tommy Hilfiger, Trussardi предлагат да комбинираме биркенщок с банските костюми за това лято, като демонстрират смели съчетания с блузи и шорти. Marni в лятната си колекция показа оригинален вариант на биркенщок с масивна платформа в стил обувки на гейша.

Helmut Lang SS 2014, Tommy Hilfiger SS 2014, Jil Sander SS 2014 Снимки: Getty

Факт е, че биркенщок са толкова удобни, че могат еднакво добре да се впишат в стила както за града, така и на плажа. Отлично се комбинират с всякакви дрехи, дори и с костюм. В галерията ви очакват още идеи за летен стил с биркенщок.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Edna ( преди 9 години )
ТОВА ли е стойностна мода?! Пази Боже! Никакъв вкус нямате, алоо, тялотоо, никакъв, само копирате и повтаряте като папагали.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
supernova® ( преди 9 години )
Грозни или не, ще им свикнете :) Друг е въпроса че са и скъпи...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Luchia ( преди 9 години )
На мен, честно казано, са ми откровено грозни. Категорично не стават с пола и официален панталон, както са показани на снимките!Евентуално бих сложила такива,но не черни, за плажа и за до кварталния магазин.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )