IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роклята за шаферката

25 юни 2014 06 05

Да рискувате като им дадете свобода или да изберете роклите на шаферките – вижте някои идеи

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Съществува неписано правило, че роклите на шаферките трябва да са такива, че да дават възможност на образа на самата булка да изпъкне. Но всъщност наистина не е лесно да се изберат рокли за шаферките, които да са подходящи за всички тях едновременно.

Всяка от тях има своя личен стил и индивидуални особености на излъчването и на фигурата си. Все пак възможно е шаферките да впечатляват със стилни рокли, макар и не такива, които да заслепят чара на булката.

Вижте някои съвети, които ще ви помогнат да изберете стил, за който няма да ви намразят вашите любими приятелки на сватбата ви. Това е голям ден не само за булката, но и за тях.

1. Задължително дайте на своите шаферки избор между цвят и материи за роклите.

Най-лесното решение е да изберете няколко модела рокли, но от една марка или от един и същ производител. Това ще гарантира една обща линия и цялостна визия за всички.

2. Изберете различни нюанси на един и същи цвят.

Роклите на шаферките може да са еднакви, но и различни. Само си помислете за ефекта омбре и се опитайте да го приложите във визията на роклите. Ако изберете лилавия цвят, може да включите нюанси от тъмнолилаво до лавандула и да включите дори бяло. Оставете дължината на роклите да изберат сами – всяка дама знае най-добре с каква дължина би се чувствала комфортно.

Снимка: weddingchicks.com

3. Дайте възможност на шаферките да участват в избора.

Това е много важно условие за добрия краен резултат. Всяка шаферка има собствена идея за това как трябва да изглежда. Вие може да зададете рамка, но да оставите вашите приятелки да вземат дейно участие в оформянето на крайния резултат за визията си.

Снимка: weddingchicks.com

4. Цвят според сезона и стила.

Лятната сватба налага своите особености за цвят – лек и ефирен. Но стилът също е важен фактор – шаферките може да изглеждат прекрасно и в неонови цветове, ако темата е диско.

Снимка: etsy.com

5. Мислете за снимките.

Много съвременни блогове за сватби дават чудесни идеи за сватбени снимки. Само си помислете как би изглеждал най-красивият кадър с вашите шаферки и отново премислете модела на роклите им.

Снимка: stylemepretty.com

6. Помислете и за друг вариант – не е задължително шаферките да носят рокли.

Това е неписано сватбено правило, но правилата могат да се нарушават. Представете си само колко шик биха изглеждали вашите шаферки с пола молив, високи токчета и ефирни блузи в различни цветове. Ако заложите на този вариант, трябва да сте сигурни, че общият стил на сватбата трябва да го позволява и че тоалетите ще са умопомрачителни.

7. Оставете изцяло избора на рокля на шаферките.

Ако може да се доверите на своите приятелки, тогава им дайте свобода. Може да им зададете тема или стил или изискване да имат нещо общо във визията си като аксесоар например. Изборът им може да ви изненада много приятно.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
никак не ми харесва тази мода с еднаквите цветове...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар