IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвременната амазонка

22 юни 2014 06 00

Детайли от този войнствен стил са присъщи на ежедневния гардероб

Givenchy SS 2014 Снимка: Reuters

Givenchy SS 2014 Снимка: Reuters

Някои дизайнери предпочитат театрални детайли в стила, подходящи повече за тематични партита. Марк Джейкъбс на последното си ревю за Louis Vuitton облече Еди Кембъл в полупрозрачно боди с логотип на марката, добавяйки ѝ пояс от кристали и индиански аксесоар за главата от черни пера. Alexander McQueen показа стил, напомнящ на този на римските войници с бюстиета и поли, шлемове и метални доспехи. Моделите от дефилето на Givenchy бяха стилизирани в бойна окраска от кристали на лицето и драпирани туники. В галерията може да разгледате още примери от подиума за амазонски стил в модата.

Rachel Zoe SS 2014, Alexander McQueen SS 2014 Снимки: Reuters

Все пак има и други примери за комбиниране на детайли от стила на автентичните амазонки и тези от гардероба на съвременната жена. На дефилето на Dries Van Noten топ с етно елементи и бродерии се съчетава перфектно с обемна пола и класически бежови сандали. Моделите на Emilio Pucci дефилираха с пончо с ресни, спортни шорти и сандали в спортен стил. Панталони от сатен в ревюто на Rachel Zoe напомнят на амазонски стил само защото са комбинирани със сандали в римски стил. Valentino комбинира пола, предизвикваща асоциации с жена-войн с риза в офис стил.

Подобни комбинации между контрастни стилове помагат от една страна да покажете скритата си женска дива природа, а от друга да демонстрирате нов поглед върху ежедневния стил.

Givenchy SS 2014 Снимка: Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
облеклата са прекрасни, но не стават за ежедневието!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар