IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво съсипва скъпите ви обувки?

23 юли 2014 08 40

Вижте лесни начини да запазите за дълго красотата на обувките си

Снимка: flordemariafashion.com

Снимка: flordemariafashion.com

Когато гледате с умиление новия си чифт обувки, за които сте похарчили цяло състояние, едва ли си представяте лесно как излизате с тях и стъпвате накриво, което веднага съсипва част от удоволствието ви. Но такива неща се случват често. Още на първото слагане може да се заклещи капачката на тока, да нараним острия им връх или да изцапаме петата си при шофиране. И така новите ви скъпи обувки, които са истинско бижу, може би ще останат такова само за една снимка в Instagram.

Преди да обуете новите си обувки за първи път, може да направите някои неща, за да им се наслаждавате толкова дълго, колкото ви се иска. Странно е, че много малко жени вземат подобни мерки за добрия външен вид на обувките си. А това отнема малко време и още по-малко пари. Ето три лесни трика, които ще защитят инвестицията ви.

1. Използвайте допълнителни капачки за токове и допълнителни подметки.
Подметките на повечето скъпи обувки са изработени от естествена кожа, при това много тънка. След кратко време е възможно те да се износят, след което започват много бързо да изтъняват и да променят линията си. За да не допуснете това, може да добавите изключително тънък слой каучук върху подметката. Имате възможност да изберете цвят, като може да добавите дори червен такъв.

2. Състояние на кожата!
Може би сте имали случаи, в които кожата на обувките ви започва да се напуква. Влагата запазва нейното състояние, като съхранява еластичността на кожата. Това, което може да направите, е да почистите с четка обувките от замърсявания, след което да намажете кожата им със специален вазелин за поддържане на кожа. Изчакайте няколко минути, за да попие, след което го избършете със суха кърпа.

3. Начинът, по който ги съхранявате!
Мястото, където съхранявате обувките, гарантира тяхното качество. Често именно неправилното съхраняване води до избледняване и напукване на кожата, издраскване, замърсяване и други щети. Важно е да запазите кутията, с която сте купили обувките, за да ги съхранявате в нея. Едно от най-лошите неща е да хвърлите обувките си една върху друга. Важно е те да дишат и да имат достатъчно пространство, както и да не са изложени на пряка слънчева светлина.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
До Анонимен: Съсипват ги скапаните улици и счупените тротоарни плочки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
най-сигурният начин да ги запазим, май си остава да не ги носим!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар