IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лимитираните модели, които бяха създадени за Световното по футбол

10 юли 2014 11 09

Вижте кои дизайнери създадоха уникални лимитирани дрехи за спортното събитие

Снимка: Calvin Klein

Снимка: Calvin Klein

В разгара на най-вълнуващото спортно събитие на годината, целият свят следи какво се случва на южноамериканския континент. Страстите са горещи, типично по бразилски. Модните къщи не отминаха събитието и една след друга започнаха да изненадват със специални колекции, посветени на футболното първенство.

Лимитирани тениски, маратонки, гривни, клинове и дори бельо са в цветовете на първенството. Представяме ви кратка селекция на някои от брандовете, които не устояха на футболното модно изкушение.

Versace

Донатела Версаче създаде костюмите, с които футболистите от руския национален отбор се появяват на официални събития по време на първенството. Но нейната модна къща създаде и специален тишърт с преплетени футболни символи и разпознаваеми знаци на италианския моден бранд. Цветовете се миксират с принтове на цветя, леопардови окраски и главата на Медуза Горгона с крила. Това е възможно най-стилният начин да гледаш как любимия ти отбор печели.


Снимка: Versace

Dirk Bikkembergs

Белгийският дизайнер представи лимитирана колекция маратонки, посветена на 10 страни, участнички в първенството. Всеки модел е с уникално име и шарка. Моделът, посветен на Франция, носи името Le Roi Soleil и е стилен поклон пред красотата на Версайския дворец. Испанските маратонки са с име El Matador и са посветени на коридата. В италианския модел Imperium се разчитат символите на Римската империя.


Снимка: Dirk Bikkembergs

Adidas

Adidas Originals също създаде колекция за феновете на футбола, която е съставена основно от обновени модели на архивни тениски и спортни обувки, които са в цветовете на страните участнички в първенството. Дамските модели са с принтове на бразилската модна марка The Farm Company, с която Adidas си сътрудничи. Това не е всичко. Екипът на Adidas прояви креативност и представи принтове на тениски, изобразяващи символите на водещите футболни страни: орел символизира Германия, булдог – Англия, ягуар – Бразилия, петел – Франция, а череп – Мексико.

Снимка: adidas

Calvin Klein

Провокативно и секси – това ДНК е заложено в бельото на Calvin Klein. Както е известно, силата е в детайлите, затова дизайнерите не пропускат нито една възможност. В лимитираната серия мъжко бельо „Global Sport“ моделите са в цветови комбинации, които повтарят цветовете на националните отбори, участващи в първенството.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )