IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да носите мъжка риза

18 юли 2014 13 01

Идеи за стилно приложение на обемната риза

Снимка: vanessajackman.blogspot.com

Снимка: vanessajackman.blogspot.com

Удоволствие е да наблюдаваме как много дами създават изключителни интерпретации в различен стил с добре познати класически дрехи. Именно тези модни решения остават за дълго в паметта ни и в кадрите, които най-често виждаме в модните информационни източници.

Идва момент, когато редовните клиентки на бутиците не са удовлетворени от последните колекции рокли, поли и обувки. И така се стига до ситуации, в които момичетата взимат назаем неща от мъжкия гардероб – boyfriend дънки, обемни тениски, но и класиката в жанра – мъжката риза. По този повод селектирахме няколко идеи за това как да носите мъжка риза.

Ризата е основа на базовия гардероб, затова може да я носите където искате и с разнообразни комбинации. Мъжката риза се отличава от дамската такава по обемната кройка и линия, които този сезон са особено застъпени в дамския гардероб. Интерпретациите с мъжка риза са доста оригинални и не е задължително да повтарят буквално начина, по който я носят мъжете. Освен това в колекциите на дизайнерите за пролетта и лятото на 2014-та видяхме разнообразие от варианти на стил с обемна риза тип мъжка. Ето някои от тях.

Риза като рокля
Това е най-актуалният вариант на приложение на мъжката риза. Може да подчертаете талията с тънък или широк колан, дори може да не слагате никакъв аксесоар. Да носите ризата като рокля е възможно само ако тя е достатъчно дълга.

 

Снимка: kiirby.com

С пола
Обемната риза изглежда по съвсем различен начин, ако е прибрана в колана на минипола. Този контраст между обемите е възможност да акцентирате върху пропорциите си и да създадете впечатление за екстравагантност на стила.

Снимки: aviewfromtheshade.blogspot.com, blog.misspouty.com

С дънки
Обемна мъжка риза в комбинация с дънки или с панталон е класика. Авангарден нюанс е свръхобемната риза, която стои пусната свободно над талията.

Снимки: jeansfashionstreetstyle.com, athens-streetstyle.com, sandroka-eamigasnamoda.blogspot.com

С бюстие
Това е свръхмодерна комбинация – риза под късо бюстие. За постигане на визия с подобно наслояване трябва да сте се „упражнявали“ доста. Добре е да изберете няколко размера по-голям топ – не е добре той да мачка ризата. Има варианти и за различни цветови комбинации между риза и къс топ.

Снимка: kiirby.com

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )