IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добре ли ви стои сутиенът?

5 юли 2014 11 51

Как да разберете дали сутиенът ви е грешен размер?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако сутиенът ви можеше да говори, сигурно щеше да ви каже нещо като „Скъпа, разхлаби малко презрамките и всичко ще се нареди!“ или „Знаеш, че тази чашка е твърде голяма за твоя размер!“.

Често сте влизали в магазин за бельо, без да знаете реалния си размер или кой точно модел е подходящ за вашия бюст. Едва ли знаете също дали и избраната подгръдна обиколка е точната.

Съветите на консултантите може и да ви объркат още повече, особено ако изпитвате неудобство.

Следващия път, когато избирате сутиен, задайте си някои досадни въпроси, които обаче ще ви спестят доста главоболия. Цената ще бъде насладата от това, че правилният сутиен ще ви създава комфорт всеки ден и ще ви кара да се чувствате уверена по време на всеки специален повод. И най-важното – ще забравите, че го носите.

Ето въпросите, пред които трябва да се изправите смело.

1. Притиска ли сутиенът кожата ви?

Банелите не трябва да вдлъбват контура на гърдите ви. Презрамките не трябва да оставят червени следи по кожата на раменете ви.

2. „Преливат“ ли гърдите ви извън чашките?

Не допускайте да се получи ефектът „четири гърди“. Би трябвало да имате само две, нали?! Ако не е така, време е да смените размера.

3. Дали чашките ви се сбръчкват?

Това означава, че сте се надценили с избора на размер. Гърдите ви трябва да запълват достатъчно чашките, за да ги изгладят. Ако имате гънки по тях, значи трябва да свалите поне един размер надолу.

4. Дали зоната между чашките лежи спокойно върху кожата ви?

Центърът трябва да легне хубаво и плавно върху гръдната ви кост и между гърдите ви. Ако не е така, означава, че сутиенът не може да повдигне добре гърдите ви или е твърде малък, или твърде голям.

5. Мислите ли постоянно за сутиена си?

Това е сигнал, че не сте „един за друг“. Не трябва да имате никакъв дискомфорт, когато носите сутиен, не трябва дори да си спомняте, че сте със сутиен.

6. Задната част на сутиена успоредна ли е със земята?

Лентата на гърба ви трябва да е почти хоризонтална линия. Ако не е така, опитайте се да разхлабите презрамките. Така ще разберете дали не сте взели по-голям размер и се опитвате да компенсирате с пристягане на презрамките.

7. Дишате ли спокойно?

Може би усещате как подгръдната обиколка се впива в кожата ви и всяко поемане на дъх ви носи дискомфорт. Това не може да продължава така. Трябва да смените размера на подгръдната обиколка при следващото оглеждане на модели на сутиени.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари