IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде се крие чарът на стила на ниските дами

7 юли 2014 06 45

С нисък ръст, но с модерно излъчване

Снимка: thevandallist.com

Снимка: thevandallist.com

Жените по своята природа са много противоречиви. Поради тази причина много високи дами желаят да изглеждат по-ниски, а тези, които не са високи, мечтаят за няколко сантиметра повече. За да успеят да прибавят тези заветни сантиметри към височината си, ниските момичета трябва да се съобразяват с някои определени правила в обличането си. Ето кои са те.

1. Дамите с нисък ръст трябва да избягват дрехи с обемни принтове и шарки. В това число влизат и дрехи с хоризонтални райета или каре. Подобни десени на сако, рокля или панталон само утежнява силуета и го прави по-тромав. С подобен ефект се свързват и дрехите, които са от по-плътни и твърди материи.

2. С цел да увеличат визуално височината си, много момичета си правят прически с височина или слагат големи шапки. Това обаче има обратен ефект, тъй като нарушава хармонията и пропорциите на силуета. С това няма да промените впечатлението от ръста си, а напротив.

Снимки: thejoye.com, redreidinghood.com

3. Съществуват няколко основни комбинации на дрехите за ниски момичета:
- дрехи с вертикални райета и втален силует;
- прекрасно стоят на ниските дами поли и панталони с висока талия и миниполи с цепки;
- колан в кръста дава допълнителна визуална котва за погледа, която разсейва вниманието от височината;
- тесен панталон с токчета в комбинация с тясна блуза е 100%-ов успех.

4. Най-дългата пола, която може да си позволи да носи дама с нисък ръст е тази с дължина до коляното или до средата на бедрото. Горната част (блуза, риза, топ) е добре да бъде с V-образно деколте, а сакото – вталено.

5. Материите, подходящи за силует с нисък ръст, в никакъв случай не трябва да са с много светли тонове и блестящи. Височината на токовете също не трябва да бъде прекалена.

Снимки: innercircle.sunglasshut.com.au, jasmology.com

6. Аксесоарите във визията на дамите с нисък ръст са от решаващо значение за цялостното им излъчване. Добре е да изключите обемните и масивни обици, колани и чанти. Отдавайте предпочитания на дългите гердани и елегантни дръжки на малките дамски чанти. Избирайте тънки колани.

Със сигурност всяка от вас с нисък ръст с времето е открила какво точно добавя стойност към визията ѝ. Индивидуалното усещане е най-добрият съветник, но не пренебрегвайте и тези съвети.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари