IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В 70-те през есента

22 юли 2014 07 45

Женственият стил от близкото минало отново ще оцветява модата

Proenza Schouler FW 2014/2015 Снимка: Getty

Proenza Schouler FW 2014/2015 Снимка: Getty

Също както на манежа, където цирковите понита бягат в кръг, модата се завръща в началните етапи на тенденциите и започва тяхната интерпретация отначало. Това е ясна истина дори за непосветените в света на модата. Модните новини вълнуват само тези, които са истински почитатели на красивите дрехи и естетиката.

Ако сте от тях, може би ще ви зарадва фактът, че през есента отново се завръща стилът на 70-те в пълния си блясък – изтънчен и разкошен. Това налага да започнете с прегледа на гардероба си още сега, за да селектирате кои от летните ви дрехи са в този стил, за да може да ги носите през есента. Бърз преглед на колекциите за есента дава ясна представа какъв силует ще шества по улиците. Оглеждайте се за панталони с широки крачоли, ризи с обемни ръкави, блузи от шифон и коприна с панделки, широкополи шапки и обемни слънчеви очила.

Изглежда, че в нашата ера на минимализъм не си струва да очаквате внезапно възраждане на бохемския разкош от 70-те години на миналия век. Но ако се загледате в колекциите за есен-зима 2015, може би ще преразгледате очакванията си. Разбира се, необходимо е да направим уговорката – дрехите за дамите в стил „Остин Пауърс“ е добре да оставите за костюм за Хелоуин. Насочваме вниманието ви към други детайли!

Salvatore Ferragamo FW 2014, Chloe FW 2014 Снимки: Getty

Преди всичко осигурете си панталон в стил 70-те за есента. Вариант е да изберете панталон с дължина до средата на прасеца. Не е задължително да се вписвате в този стил от глава до пети. Може да комбинирате панталона с къс топ или блуза по тялото.

За по-смелите последователки на модата предложението в стил 70-те е с панталон и широкопола шапка. За да финализирате детайлите, може да комбинирате с обувки на висок масивен ток или с боти с отворени пръсти. Ако не се чувствате удобно с широкопола шапка, алтернативен детайл в духа на 70-те е панделката на блузата – широка и нежна, която може да виси, без да завързвате.

Панталон-чарлстон е 100%-ова препратка към модата от тези години. Днес комбинациите с този модел са много женствени и придават луксозен вид на тоалета. Копринена блуза или обикновен бял тишърт с еднаква сила носят усещането за елегантност на силуета. Добавете чанта с ресни или обемна чанта с къса дръжка, за да сте на пика на тенденцията. Обемни очила, закриващи половината ви лице, е аксесоар, който трябва да присъства задължително във визията в стил 70-те.

Ако сте решили да се впишете в стила на 70-те през есента, трябва да обърнете подобаващо внимание и на роклята. Тя може да бъде модел „прегърни ме“ или рокля-риза в милитъри модел с външни джобове и в пустинен бежов цвят. Есенните материи, за които да следите са фин велур или плътен памук. Копринена кърпичка или фишу на шията ви са детайли от особено значение за визията в стил 70-те.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )