IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три съвета за сватбената рокля. От опит

14 май 2009 08 22

Меренето, взимането и носенето на Онази рокля само за един ден си има няколко прости правила. Ето ти ги, от опит

Изберете роклята така, че да отговаря на същността ви. Снимка: Tialoto.bg

Изберете роклята така, че да отговаря на същността ви. Снимка: Tialoto.bg

От: Ралица Попова

Ей сега ще кажем нещо много изтъркано – сезонът на сватбите е. Но изтъркано или не, Денят и отпразнуването му е хубаво нещо, колкото и „против“ да има.

И понеже ни е пределно ясно, че сватба без сватбена рокля просто не върви (за какво бяха тия мечти на пет годишна възраст), сме ви приготвили няколко съвета за това как да си изберете сватбена рокля.

Преди време беше изяснено на коя фигура какъв модел би отивал, сега още малко подробности.

Както всички други, свързани със сватбата неща, изглежда лесно само на пръв поглед.

Булка или многопластова торта

Първото, което бихме искали да имате предвид е ,че отдавна роклите с кринолин са демоде и не на всяка фигура би подхождал прекаления обем (и малко изтъркани са вече като че ли).

Един от основните минуси е, че не са особено практични и удобни и затрудняват движението, а не бихме искали да ставате обект на комични ситуации.

Най-важното при избора на рокля е тя да е максимално красива, удобна, да я чувствате като „втора кожа” и да ви кара да се чувствате ослепителни.

Изберете си рокля, която отговаря най-добре на вътрешното ви усещане, а не на представите на баби, лели, бъдещи свекърви и пищящи от радост приятелки.

Това е вашата сватба, не тяхната. И цветът отдавна не е задължително да е бяло.

Ако сте си харесали рокля много преди сватбата и се налагат някакви корекции (а те винаги се налагат), по-добре изчакайте да наближи датата на сватбата, за да сте сигурни, че няма да промените теглото си драстично.

Така важните обувки

Имайте предвид, че е добре да приготвите подходящи обувки за проба.

Дори да не сте се снабдили все още със сватбени такива, вземете обувки на ток с такава височина, каквато предпочитате и с която ще се чувствате най-удобно на сватбата (а тогава знаем, че ще сте цял ден на крак, а и ще танцувате много, със сигурност).

Колкото и да не можете да ходите на ток, ниските обувки не са подходящи за официално облекло. Изберете обувки, които са елегантни, на ток, но такъв, който няма да предизвика гримаси от болка по лицето ви и все пак няма да се наложи да предвиждате втори чифт за сватбения ден.

Необходимо е да са перфектното допълнение към роклята – ако тя е акцентът на визията, с детайли, мъниста, камъчета или дантели, добре е обувките да са много стилни и изчистени. Както и обратното е в сила, за да не влезете в рубриката „Кич на деня“.

Детайлите

Пробвайки роклята е хубаво да решите каква ще е подходящата за нея и за вашето лице прическа. В зависимост от горната част на роклята определете дали косата да е прибрана или не.

В случай, че деколтето или гърба имат интересен детайл е хубаво да не бъде закрит от косата и да остане незабелязан.

А и с вдигната коса ще ви е по-удобно, особено ако сватбата ви е в средата на лятото.

Непременно изберете подходящо бельо, с което ще придобиете реална представа за това как стои роклята (ако роклята е с бюстие, заложете на сутиен без презрамки или самозалепващи се подплънки, които остават незабелязани под роклята и са комфортни за носене, препоръчваме ги).

Бельото хич не е за подценяване, тъй като може да развали визията и на най-възхитителната рокля. Не трябва да се виждат никакви презрамки, очертания на бельо, да не говорим за контрастни цветове.

За най-накрая остават бижутата и булото, те обикновено се комбинират с вече купената рокля. Но ако имате традиции в семейството да се носи точно определено бижу на сватбата, което се предава от баба на внучка, вземете и него при пробата.

Не искаме да се превръщате в коледна елхичка.

КоментариКоментари