IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nike и обувките им на бъдещето

12 септември 2011 06 38

Новите Air Mag от "Завръщане в бъдещето" се превърнаха в истинска сензация

Снимка: Nike

Снимка: Nike

Често се случва така, че определени продукти на конфекцията и обувната индустрия използват популярните сюжети на кино-хитовете като платформа и поле за реклама.

Последният писък на модата в това отношение са новите кецове на Nike, които послужиха като реквизит в продължението на „Завръщане в бъдещето" (1989), чиято история гледат в захлас отново и отново всички дългогодишни фенове на супер известното юношеско-нърдовско фентази от осемдесетте.

По причини, известни само на маркетинговия отдел на Nike, спортният гигант реши да заложи именно на прословутите самовръзващи се маратонки и пусна на пазара лимитирана серия от 1 500 бройки, които се продаваха на баснословната сума от 4000 долара.

Но, преди да обвините Nike в алчност и апетит към бързата и лесна печалба, трябва да отбележим, че пръст е цялата работа има и Майкъл Джей Фокс, главният герой във филма, който лично заделил всяка стотинка от продажбата на обувките на бъдещето за своята фондация за борба с болестта Паркинсон.

Дали от Nike ще се възползват от успеха, който пожъна първата серия (на сайта на фирмата, кецовете се продали за 20 минути) и ще произведат още обувки от бъдещето, остава само да гадаем.

А сега ви предлагаме да си припомните как изглеждаха те във филма и да се запознаете с рекламата.

Автор - снимка

КоментариКоментари