Обиците могат да бъдат златни, сребърни, с камъни, с перли, дълги, масивни, висящи и какви ли още не. Всъщност украшенията за уши са неразделна част от визията на всяка втора жена. Много дами имат цяла колекция обици, точно както други разполагат със своите многобройни чифтове обувки.

Как обаче една жена може да подбере перфектните обици? Точният избор зависи не само от облеклото и случая, но и от прическата. Най-основното правило е да съобразявате обиците с формата на лицето ви.

Например, кръглите лица трябва да избягват кръгли обици, защото те само подсилват формата им. Дамите, които имат дълги лица пък не трябва да залагат на обиците, които имат голяма дължина и падат много надолу, тъй като по този начин вертикалната линия на лицето се издължава още повече.

След като основните правила за избор на обици, съобразени с формата на лицето са изяснени, време е да преминем към фактора прическа:

1. Най-добрите обици за прически със средна дължина. Когато косата е с дължина между брадичката и раменете, може да си позволите да носите почти всеки вид обици. Имате свободата да избирате между по-смели или по-деликатни аксесоари, в зависимост от повода. Ако искате обиците ви да се открояват, от време на време трябва да слагате косата си зад ушите. В случай, че сте заложили на прическата „Боб“, трябва да изберете дълги обици, които да се показват малко под линията на косата.

Още по темата


2. Перфектните обици за къси коси. Късата прическа оставя ушите открити, което е идеална предпоставка за всекидневно носене на обици. Изчистената линия на косата обаче не трябва да бъде „погълната“ от твърде крещящи или масивни обици. По-скоро трябва да заложите на нещо по-малко и отбрано. Перлените обици са идеален избор.

Снимка: becomegorgeous.com

3. Стилни обици за вдигната коса или кок. Този вид прическа изисква наистина красиви обици. Обикновено елегантно вдигнатата коса е избор за някакво официално събитие. По тази причина трябва да се спрете на стилни блестящи обици. Те могат да бъдат с камъни или перли. Задължителното условие е да бъдат толкова големи, че да се забелязват лесно.

Снимка: becomegorgeous.com

4. Перфектните обици за права и къдрава коса. Независимо от вида на вашата коса, правилото, което трябва да спазвате, е да избирате обици с обратна структура от тази на прическата ви. Например, къдравата коса ще „отнеме“ от извивките на някои обици, затова е по-добре да носите прави линии и гладки повърхности. Правата коса пък заслужава обици, които да се открояват с интересни форми.

Снимка: becomegorgeous.com

5. Най-добрите обици за дълга коса. Дългата коса и дълги обици са трудна комбинация, защото те могат да се заплитат в нея. По тази причина трябва да избирате аксесоари с гладка повърхност, която да не позволява оплитане. Без притеснения може да заложите на по-масивните форми.

Снимка: becomegorgeous.com

6. Идеалните обици, подхождащи на цвета на косата. При избора на обици спрямо прическата, не забравяйте, че цветът на косата също оказва значение. Ако обиците ви имат камъни, най-добре те да бъдат в сходен тон с този на косата. Разбира се, има и други варианти – например, ако жената има зелени очи, да заложи на изумрудени камъни на обиците. По този начин очите ще се откроят. Блондинките трябва да залагат на по-светлите цветове, докато брюнетките могат да се насочат към по-ярките тонове.

Снимка: becomegorgeous.com