IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гривна ала Хари Потър

6 декември 2013 11 20

Специално създадено бижу ще събира пари за благотворителност на търг

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Авторката на поредицата за Хари Потър Дж. К. Роулинг е помогнала за създаването на гривна, чиято тематика е обвързана със сюжета на нейните книги. Аксесоарът носи името Lumos Maxima – както се казва една от магиите, които прилага главният герой, и ще бъде пуснат на благотворителен търг, организиран от аукционната къща Сотби.

Очаква се бижуто да бъде продадено за около 20 000 британски лири. То има специални висулки, символизиращи белега на екранния Хари Потър, очилата му, метлата му и други елементи, свързани с образа му. Общо висулките са 12 на брой.

Създател на бижуто е базираната в Единбург бижутерска къща Hamilton & Inches, като то е сътворено от сребро, злато и скъпоценни камъни. Гривната е правена ръчно!

Гривната е създадена по случай петгодишнината от публикуването на „The Tales of Beedle the Bard“ – книга, която е свързана с историята на Хари Потър и чиито продажби са били изпратени на благотворителната организация в помощ на децата „Лумос“. Идеята за бижуто авторката получава, след подарък от издателите ѝ, който ѝ връчват след написването на последната книга от поредицата за малкия магьосник. Най-скъпият елемент от гривната е висулката пеперуда, която е декорирана с лунни камъни, аметист и логото на благотворителната организация „Лумос“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари