IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дяволът носи Viktor & Rolf

8 март 2011 09 23

Или една силно концептуална колекция, оцветена в червено, черно и екрю

Снимка: Gettyimages/ Guliver

Снимка: Gettyimages/ Guliver

Креативността в модата е и необходимост, и задължително условие, за да оцелееш. Всъщност, не просто за да оцелееш, а за да грееш ослепително, редом с най-ярките звезди.

Имената Виктор Хорстиг и Ролф Сноерен със сигурност са си резервирали места на онази част от модния небосклон, в която най-странните небесни явления са чисто и просто ежедневие.

И ако повечето дизайнери през последните няколко сезона потърсиха себе си в няколко до болка познати десетилетия на миналия век, то машината на времето отнесе холандското дуо много по-назад в историята. 

В епохата на рицарските брони, кръстоносните походи и романтичния героизъм.

Всичко започна с драматичното отваряне на врата, зад която светеше ярко червена светлина, и приключи със също толкова драматичното й затваряне, секунди след като зад нея се появиха силуетите на дизайнерите.

Ако Средновековието ви се струва прекалено мрачно и дори страховито, колекцията Ready-to-Wear за есен 2011, показана в Париж преди броени дни, едва ли ще ви допадне.

Особено като се има предвид интересното им решение да оцветят лицата на всички модели в червено, което, освен към рицарството, направи и лека препратка към портата на Ада и неговия едноличен господар.

В действителност колекцията е много концептуална, като използваните цветове са основно три - червено, черно и екрю. На места се среща метално сиво и бяло.

Една средновековно-футуристична приказка ви очаква в галерията горе.

Още:

Спомени от Големия град: Viktor & Rolf Pre-Fall 2011

Бяла сватба. Viktor & Rolf за лято 2011

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

wildprincess ( преди 13 години )
Не ми хареса нищо тук!Червени лица-индианци ли,прекалили с алкохола ли,или просто силна алергична реакция?! Сребристият плат изглежда евтино и прекалено много панделки,цветенца или каквото са там!Грозно!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Baba Pena ( преди 13 години )
Gal Anonim ( преди 13 години )