IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко идеи как да обновим банята, без много средства

26 януари 2005 09 17

Няколко идеи как да обновим банята, без много средства

Ако има място, което да заслужава специално внимание що се отнася до обзавеждането и освежаването, то това определено е банята. Тя отдавна вече не е само “санитарен възел”. Това е помещението, в което започва и свършва денят ни и то трябва да е не само функционално, но и стилно.

В последните няколко години, тенденцията при баните беше аксесоарите да са максимално изчистени, предпочитаха се по-студените цветове. Преобладаваха тъмносиньото и сивото, дори черно.

Според френските и испанските дизайнери обаче, банята трябва да прилича повече на будоар. Както при дрехите, така и тук най-актуалните в момента цветове са бледо лилаво, цвят пепел от рози, прасковено.

Създайте си уют, като направите рамка на огледалото с лампи. Спокойно можете да преместите тоалетката от спалнята в банята- подредете пудриерите, гримовете и червилата в близост до огледалото. Ако има повече пространство, можете да сложите и удобен стол с много възглавнички. Бледи завеси ще завършат интериора.

Можете да се чувставате целогодишно на море, ако решите да си направите “Морска баня”. Боядисайте стените и подберете плочки в тъмносиньо и бяло. До ваната или до мивката поставте голяма кристална купа с мидени черупки камъчета. Надуваема топка, небрежно хвърлена в ъгъла ще ви напомня за плажните лудории.

Ако ви е харесала банята в къщата на Големия Брат- няма нищо по-лесно от това. Така красивите сапунени мехурчета по стените са специални водоустойчиви тапети, които вече можете да намерите във всеки голям специализиран магазин. Продават се тапети с най-различни десени, а и поставянето им не е никак трудно.

Ако пък банята ви е много мъничка, за да приложите на практика някои от горните съвети, не се отчайвайте! Изпитано средство за оптично разширяване на помещенията са огледалата. Ако прибавите и зеленина, ще превърнете банята в наистина уютно място.

КоментариКоментари