IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понякога обувките са прекалено странни, за да се носят

4 ноември 2013 15 30

В своя книга съпругата на дизайнера Старт Вайцман е събрала 150 чифта странни модели обувки, които са част от колекцията ѝ

Снимка: Stuartweitzman.com

Снимка: Stuartweitzman.com

Знаем за различните видове фетиши, но този към обувките понякога минава границите на модната ексцентричност. Съпругата на дизайнера Стюарт Вайцман притежава стотици обувки, които са съвсем обикновени може би в сравнение с тези, които съставляват колекцията от причудливи модели, обиколили в изложба целия свят. Истинска поанта на артистичния потенциал на обувките, книгата Art&Sole сама по себе си се превърна в ценно колекционерско издание – в нея са представени 150 чифта от артистичните обувки от колекцията ѝ.

Джейн Гершон Вайцман е любителка на екстравагантния дизайн и е събирала през целия си живот обувки, които са предмет на изкуството, включително такива изработени от картон, от камъни, от стомана, дори от цветя и зеленчуци. Те са изложени на витрините на магазина на марката за обувки Stuart Weitzman в Ню Йорк. Най-добрите модели тя събира в книга, посветена на творческата страна на тази индустрия. Като истински произведения на изкуството, голяма част от обувките са създадени само и единствено за естетическа наслада на окото.

Пера, хартия, керамика, метал, смола, корк, карти за игра, велпапе, кристали Swarovski, свежи цветя, пудра захар са използвани със забележително въображение за неповторимия дизайн на тези обувки.

Може да разгледате произведенията на тази форма на изкуство в галерията и да събудите духа на Кари Брадшоу, който дреме във всяка от вас.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари