IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенно-зимните тенденции на H&M за 2014-2015

13 юни 2014 14 31

Есенната колекция на марката ще се предлага от 4 септември в около 250 магазина по целия свят, включително България

Снимка: H&M

Снимка: H&M

На изискано модно парти в София бе представена есенната колекция H&M Studio 2014, едва няколко месеца след световния ѝ дебют в рамките на модната седмица в Париж през февруари.

В новия шоурум на шведската модна марка в София стилисти, редактори и журналисти, модни блогъри и известни личности бяха едни от първите докоснали се до бохемския стил на колекцията. За доброто настроение на гостите се погрижи DJ Vajarov.

H&M Studio е новото име на дамската колекция, представяща водещите модни тенденции за сезона. За есента на 2014 предложенията на марката улавят игривия, непринуден и изтънчен дух на съвременната жена и бохемка на 21 век, която е и винаги подготвена за вечерта.

Освен H&M Studio, в шоурума бе представена и основната колекция за мъже за есента.

Какво е характерно за колекцията за дамите? Тема на моделите за есенния сезон е завръщане на роклята тип комбинезон като основен модел от гардероба. Роклята е с тънки презрамки и дантела по краищата, носи се самостоятелно или за напластяване.

Характерни са и модели, заимствани от мъжката мода, които създават бляскав завършек с перфектните си кройки, а кожените рокерски якета придават ярка индивидуалност. За дамите, които предпочитат да носят костюм е драпиран топ и панталон в същата стилистика. Специално внимание е обърнато на моделите с паднали рамене или с едно рамо.

Линиите на панталоните са по-свободни и леко скъсени, с нови декоративни детайли, заимствани от смокинга и придаващи вечерна елегантност.„Обожавам свободата на избора при пресъздаването на тенденциите и бохемския дух на H&M Studio за сезон Есен-зима 2014. Цялата колекция се състои от изтънчени и забавни женствени модели, които да носим със самочувствие“, споделя Ан-Софи Йохансон, Head of Design, New Development.

Какви материи ще са характерни?

– Копринен креп и шифон при най-деликатните рокли тип комбинезон.

– Кожа – лъскав лак, състарена и износена или в цвят металик.

– Изкуствена кожа с косъм в стил „пачуърк“.

– Кадифе при топовете, роклите и нов вечерен вариант на спортния панталон.– Фин кашмир за усещане за мекота и прозрачност при пуловерите и роклите. Детайлите също имат специално място върху материите. Бродерии с пайети и камъни, плетива с дантела, детайли с връзки и корсетни ленти, асиметрични подгъви, сложни пачуърк ефекти.

Цветовете, които ще бъдат хит са черно, тъмносиньо, каки, кремаво, бежово и сиво с бонбоненорозово, дръзки зебра мотиви, използвани като акцент.

Основните облекла в колекцията са рокля тип комбинезон, рокерско яке, драпиран топ и панталон, пилотско яке, палто от изкуствена кожа с косъм в стил „пачуърк“, широк панталон, плетива от кашмир.

За още повече разкош на визията марката предлага и основните аксесоари като: заострени кожени ботуши с нисък или висок ток в цвят металик или в стил „пачуърк“, обувки с отворена пета, шапки с детайли от изкуствена кожа с косъм.

Колекцията ще се предлага от 4 септември в около 250 магазина на модния бранд по целия свят, включително България.

Мъжката колекция на марката „Есен 2014“ предлага гардероб, който по съвременен начин пресъздава стила на британската субкултура и съчетава парижки шик, лондонско самочувствие и нюйоркски блясък.

Моделите, включващи осъвременени рокерски якета и вълнени къси палта, създават бунтарско настроение.

„Тази визия е заимствана направо от улицата – дрехите имат градски силует, а ключовите детайли са в самите модели. Циповете на рокерското яке, кройката на късото палто и декоративните шевове на кожените панталони са основните характеристики на тази сезонна колекция“, казва Андреас Льовенстам, главен дизайнер на мъжко облекло в компанията.

Темата при мъжкото облекло е черното кожено рокерско яке и коженият панталон. Усилват рокендрол настроението, а класическите облекла са обогатени с младежка енергия – това особено се забелязва при карираната бархетна риза, която се носи свободно над панталона.

Основните облекла от колекцията са представени в свеж вариант – такова е удълженото пилотско яке, което достига до средата на бедрото. Подплатените връхни облекла усилват усещането за удобство, а циповете придават модерен привкус.

Сакото с три копчета и тесни ревери е подходящо за всякакъв повод и може да се носи по всяко време от деня. Пуловерите с обла яка от меланжиран мохер са с контрастираща плътност, а предпочитаните панталони в колекцията са елегантните спортни модели.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
страхотна марка, радвам се, че вече я има и тук!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар