IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модните съвети, без които не можем

18 август 2014 05 45

Какво трябва да знаем, за да не допускаме грешки с модата

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Дори и да не е общовалидно за всички, модата има голяма роля в живота на хората. Всекидневно виждаме красиви лица от кориците на списания, видеоклипове, включително и на улицата. Дори и да не сте напълно погълнати и завладяни от модната индустрия, ето няколко съвета, с които няма как да сгрешите или да отидете в съвсем другата крайност.

1. Инвестиция във вечните класики

Тук става въпрос за тези модели и цветове, които никога няма да излезнат от модата. Полата тип „молив“, блейзър, мокасини, изчистена обувка на висок ток, бяла риза и малката черна рокля – едва част от нещата, които никога не биха били лоша инвестиция за нашия гардероб.

2. Най-добрият шивач е най-добрата ви приятелка / приятел.

Ако наистина ви е добър приятел, тя никога няма да ви спести критиката, единствено с доброто намерение да ви помогне. Всички знаем, че от шивачката, от която се очаква да се справя чудесно и да си представя вашите идеи по същия начин, по който и вие, често сме разочаровани. Най-добрата Ви приятелка би възприела по-добре какво имате предвид, просто защото ви познава достатъчно добре, за да знае какво очаквате самите вие.

3. Акцентите

Едно от най-силните оръжия на силуета е аксесоарът. Той може да промени цялостно визията, а ако е умело подбран, може и да е към добро.

Светът на модата предлага толкова голямо разнообразие от шалове, обувки, чанти, колани, бижута и дори кейсове за телефон, че и най-консервативните и най-екстревагантните могат да намерят по нещо за себе си.

4. Деним

Много трудно може да се сбърка с денима. Дънките са едно от най-великите открития на нашето време, които до такава степен са приети, че наистина няма как да се допусне грешка, ако изборът се спре на тях. В зависимост от вкуса, могат да бъдат комбинирани буквално с всичко, което искате. Еднакво добре стоят както с висока обувка на ток, така и с равен сандал.

5. Бельото

Въпреки, че се крие под останалите дрехи, бельото определено не е за пренебрегване. Многобройни статистики сочат, че именно бельото е една от причините да се чувстваме добре. Красивите материи, разнообразните ефекти и десени, които се предлагат, могат да бъдат комбинирани и да представляват именно този акцент, който споменахме по-горе.

6. Когато се колебаете – облечете се официално

Под официално имаме предвид точно тази дреха, която винаги ви кара да се чувствате добре, и с която знаете, че привличате погледите. Никога няма да сгрешите.

7. Не бъдете роб на тенденциите

Да, точно тази тенденция изглежда чудесно на теория, но на практика може да се окаже напълно несъвместима с вашия тип коса, кожа или тяло. Научете се да подбирате от тенденциите това, което ви отива.

8. Показвайте със стратегия тялото си

Общовалиден е тук неписаният закон, който гласи: „Изберете една част от тялото и покажете само нея“. Комбинирането на деколте с гол крак, например, рядко може да бъде добро решение, затова нека показваме от себе си толкова, колкото е нужно.

9. Модернизирана класика

Добро решение е да заложим на вечна класика, с лека нотка на модерна интерпретация. Това може да бъде любимият ни копринен шал, просто с по-дръзки комбинации от принтове и шарки или светло сини дънки с леки акценти от бродерии.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )