IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жан Пол Готие с колекция в борбата с рака

22 август 2014 10 40

Дебютната линия на дизайнера за Lindex

Снимка: Lindex

Снимка: Lindex

Уроци по френска мода преподава дизайнерът Жан Пол Готие със своята първа колекция, част от колаборацията с Lindex. Скандинавската верига отбелязва своята юбилейна 60-та годишнина от създаването си, увековечавайки миналото, настоящето и бъдещето на марката. Колекцията интерпретира емблематичните код и принт на Jean Paul Gaultier, и обхваща както женски и детски силуети, така и аксесоари и бельо.

Характерното внимание към детайла на френския дизайнер е откроено със специално поставени елементи по предложенията като ципове и конусовидна форма, която неминуемо препраща към иконата, превърнала формата в известна – Мадона.

Сред силуетите в колекцията на звездната колаборация се открояват тениска с щампа на татуировка, поставена върху телесна основа, морското райе и пола тип „молив“ с детайли от ципове.

Първите кадри от кампанията вече са факт и са дело на фотографа Джейсън Киблер. На тях виждаме една от музите на нестандартния дизайнер – Карен Елсън, облечена в някои от предложенията и партнираща си със самия Жан Пол Готие.

Скандинавската марка Lindex е известна със своето дългогодишно участие в борбата срещу рака на гърдата, като тази тенденция продължава и с благотворителната част на колекцията. Общо 10% от продажбите ще бъдат дарени, а специално за каузата, в своята колекция Жан Пол Готие създава розова гривна, всички приходи от която също ще са за борбата с рака на гърдата.

Дебютната колекция на Jean Paul Gaultier за Lindex ще бъде достъпна за продажба на 8 октомври в 323 магазина на скандинавската марка.

Пълната колекция и кадрите от рекламната кампания можете да видите тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари