IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свобода в ретро бижута

25 август 2014 09 20

Stella McCartney и новите аксесоари за resort 2015

Снимка: Kyle Erickson

Снимка: Kyle Erickson

В най-разнообразните колекции за сезона на почивките, дизайнерите представят забавни и закачливи идеи, оформени в изделия висша мода. Стела Маккартни се вдъхновява от концепцията за свободата и желанието да пресъздаде гардероба на майка си.

Топлината и уюта на родителското тяло вплита в себе си ретро духа на 70-те години и демонстрира разнообразие с принтове, рисунки и скици вдъхновени от източните философии, цветя, флорални елементи и модернизирана техника с патчуърк мозайки.

„Бях вдъхновена от това, да внеса обратно хумора в колекцията“, каза самата дизайнерка и определено успя.

Колекцията бе представена за първи път с жива музика и много шампанско в красивата локация на Elizabeth Street Gardens. Събитието завърши тематично цялостната концепция на аксесоарите в силни цветове и принтове, инкрустации и обемни бижута.

Сред най-запомнящите се модели в линията аксесоари за resort 2015 на Stella McCartney са чантата с верижка за дръжка и многобройни цветни плодчета върху бяла основа, както и обувките на висок ток с флорални елементи върху контрастиращо черно.

Чантите изобилстват от анималистични десени в „сглобка“ от различни форми, а бижутата се открояват с тенденциозното заиграване на дизайнерите с дължини, асиметрия и нестандартна форма.

Разнообразието на модели при обувките варира от стилен сандал на висок ток, през класически затворен дизайн до така актуалните супер високи платформи в цвят на коркова тапа.

Всички изделия от колекцията можете да видите тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

kfokfnjs ( преди 9 години )
тези бижута не са ретро, аз са демоде :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар