IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Древен Китай в аксесоари

3 септември 2014 05 02

Колекцията аксесоари „Shanghai Express“ на Charlotte Olympia за есен-зима 2014

Снимка: Charlotte Olympia

Снимка: Charlotte Olympia

Когато става въпрос за напредничави идеи и дизайн, безспорно първото, което ни изниква на ум е Charlotte Olympia. Британската дизайнерка впечатли света със своя ексцентричен дизайн, преобразяващ модата в забавление.

Шарлот е сред най-любимите дизайнери на аксесоари на много световноизвестни звезди и вече е наложила своето присъствие на червения килим, под формата на нестандартните аксесоари, които създава.

Добавяйки изцяло ново измерение и значение на думите чар и стил, досега Шарлот Олимпия демонстрираше основно вдъхновение от ретро годините на миналия век, от любимите ни приказни герои, с които сме израснали и от морските дълбини.

За есен-зима 2014, дизайнерката поема в съвсем различна посока, налагайки тенденции от екзотична Азия. Интерпретацията на традициите на китайските династии и типичните символи на азиатската култура безспорно добавят дръзка нотка цвят за настъпващия сезон.

Колекцията „Shanghai Express“ съдържа платформи със златен брокат, сандали с гейша апликации, кутии за китайско, преобразени в коктейлни клъчове, панди с бамбук, традиционни празнични фенери, обувки от азиатски чадъри, чанта тия „ветрило на гейша“, балетни пантофки с котки, преобразени с китайски грим и задължителните за Китай порцеланови изделия с богата орнаментика и флорални елементи.

Брилянтната стилистика на аксесоарите е завършена с изключително ярката цветна палитра и разнообразни материи, сред които задължителните за Китай сатен и пискюли. Флоралните мотиви присъстват с наситени нюанси върху пъстри основи от жълто, червено, синьо, зелено и оранжево.

Своеобразното пътешествие с Шанхайския експрес из традициите на китайските древни династии, което дизайнерката Шарлот Олимпия ни предоставя за есен-зима 2014, със сигурност не е за всеки, но безспорно предоставя една възможност за разнообразие в ежедневието ни и е нагледно доказателство за това, че модата има весела страна и тя не е за пренебрегване.

Цялата колекция на британската дизайнерка вижте тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари