IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Ню Йорк: Ода за града

11 септември 2014 05 01

Donna Karan за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Напук на твърдението, че всички пътища водят към Рим, Дона Каран доказва, че истинската дестинация е Ню Йорк.

Космополитната локация е мястото на любовта, вдъхновението и дома за дизайнерката и маркира повратна точка в кариерата ѝ.

Колекцията демонстрира силно вдъхновение от 50-те години, изразено с горни части от корсет, поли под коляното с феерични А-линейни кройки, оформящи и подчертаващи тялото силуети и завършена рамка на визията с високи токчета в актуалната форма на „пясъчен часовник“.

Известен с почитането на женствеността на красотата на тялото, почеркът на дизайнерката е в силното акцентиране върху формите.

Значителното скъсяване на ръба и дръзките отсечени техники на разрез допълват симетрията на V-образните деколтета.

Основната концепция, около която се върти колекцията на Donna Karan за пролет-лято 2015 е за възраждане на стария Ню Йорк с урбанистичен дух и препратки към други култури и традиции.

Предишните колекции, които дизайнерката представи, демонстрираха вдъхновение от космополитни и екзотични дестинации като Индия, Хаити и Африка, които неминуемо отдават своето влияние и в актуалната линия.

Своеобразната разходка из града е ситуирана по улиците, изрисувани с графити, които дават визията на смелите принтове, и се доближават изключително много до творчеството на Жан Мишел Баския – американски художник, считан за „бащата на графитите“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари