IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Ню Йорк: Букет с цветя

13 септември 2014 06 10

Oscar de la Renta за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дизайнерът Оскар де ла Рента безспорно успя да внесе пролетното настроение и усещане във въздуха по време на ревюто към последната колекция за пролет-лято 2015.

Атмосферата за настъпващо възраждане бе допълнена от „Pastorale” на Бетовен, което съпровождаше едни от най-известните модели.

Цветята са основната тема, около която се концентрира колекцията – карамфили и хортензии се увиват около свода, поставен в началото на модния подиум.

Издържани в духа на класическата средновековна висша мода, предложенията представят натрупания житейски и професионален опит на дизайнера от работата в Мадрид за Balenciaga.

Дълбоките волани с перфорация внасят усещането за романтика в късата коктейлна рокля, а черно-белите светлосенки, които създават, умело акцентират върху вдъхновението за движение и свобода.

Полите са решени в плътен памук и дантела и завършват силуета в комбинация със сака в розово и бяло.

Сред аксесоарите се откроява присъствието на равни сандали с принт в пера. Цветята, като основен символ в колекцията за пролет-лято 2015 на Oscar de la Renta променят стандартната представа за флорални елементи.

Далиите са изрисувани от щраусови пера, сребърните лалета „цъфтят“ върху черна основа от кожа с косъм и алпийски цветя върху значително скъсен косъм от норка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари