IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Лондон: Израстване

17 септември 2014 09 20

Колекцията на Mary Katrantzou за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Последните два сезона, Мери Катранзу, оглавяваща едноименната модна къща, налага себе си като нещо повече от дизайнер на графични принтове върху силуети.

Своеобразното израстване на гъркинята проследяваме с пачуърк майсторството върху дантела и бродерии, последвани от блестящи букви от азбуката, които видяхме в последните две колекции.

За пролет-лято 2015, Mary Katrantzou демонстрират силно концептуално вдъхновение от геологията, изместването на тектоничните плочи и началото на живота на Земята.

Дизайнерката доказва, че не е просто декоратор на различни материи със специално внимание към структурирането на силуета.

Дългите панталони са решени в пясъчни нюанси и цвят каки, а предложенията за връхни дрехи са сведени до дълги и широки жилетки и палта. Втората част на колекцията е сведена изцяло до най-силната част на дизайнерката – ефектните и елегантни парти силуети.

Бродериите и инкрустациите са нежно поставени върху основа от тюл, но се открояват с една значително по-добре създадена линия на практичност и семпла стилистика, разширяваща архивите на модната къща.

Актуалните за сезон пролет-лято 2015 тенденции от флорални елементи и мотиви са интерпретирани от Mary Katrantzou със специално създаден ефект на платове, обработени с фин лазер и прецизен разрез.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари