IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Лондон: Изследователката

18 септември 2014 05 20

Колекцията на Erdem за пролет-лято 2015

Снимка: Redemption Choppers

Снимка: Redemption Choppers

Дизайнерът Ердем Моралиоглу представя безспорно една от най-екзотичните колекции за пролет-лято 2015.

В своеобразен подиум на Седмица на модата в Лондон се превърна Кралската ботаническа градина в Кю, която „приюти“ тематичната линия на Erdem.

Вдъхновен от Мариан Норт – художничка и любител градинар, дизайнерът представя силуети, силно повлияни от екзотиката и дивата страна на джунглата.

Предложенията на модната къща са създадени за жената изследователка, обиколила целия свят и превърнала се в символ на силата и женствеността.

Изящните викториански бродерии от палмови листа са „обградени“ от принтове на сложни плетеници и наподобяващи железни решетки декорации.

Чувствена и дива, колекцията се характеризира със завиден баланс между романтичните обемни кройки на полите и крехките детайли.

Едно от най-повтарящите се дизайнерски решения е класическото V-образно деколте, подчертано с фини детайли от многобройни копчета, поставени по цялата дължина.

Усещането за движение на силуетите е постигнато чрез разнообразието на пропорции и майсторство на изработка, достойно да издържи всички критерии на френската висша мода.

Колкото повече наближава краят на ревюто, толкова по-дълбоко като че настъпваме в джунглата – в силуетите преобладават смели решения с пера и фина лазерна обработка на дантела, поставена върху палта.

Сред аксесоарите в колекцията на Erdem за пролет-лято 2015 се открояват основно два модела обувки – класически Oxford и черни гладиаторски сандали. Вече няколко сезона от модната къща продължават колаборацията с дръзките модни решения в моделите на Nicholas Kirkwood.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари