IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Лондон: Новите „деца на цветята“

18 септември 2014 12 29

Колекцията на Peter Pilotto за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дуото, стоящо зад марката Peter Pilotto, Питър Пилото и Кристофър Де Вос, направи своя скок в света на модата с налагането на калейдоскопичния принт през изминалите сезони.

За пролет-лято 2015, иконичният почерк на модната къща вдъхновява значително по-силно изразената тенденция за цвят и по-голямото разнообразие при нюансите в палитрата.

Дългоочакваният филм за Джими Хендрикс подчертава една ретро вълна от края на 60-те и началото на 70-те, която започна с колекциите по време на Седмица на модата в Ню Йорк и продължава и на подиумите в Лондон.

Съвременните „деца на цветята“, които представят Питър Пилото и Кристофър де Вос, обаче, маркират запазването на характерните белези и модернизирането им с навлизането в едно напълно технологично общество.

Разграничаващи се от стандартното усещане за „ретро“, предложенията се характеризират с подчертан А-линеен силует при роклите, органза ефекти, копринени свръзки между различните елементи и многобройни блестящи инкрустации от камъни, които внасят усещането за движение.

Утвърдените техники на изработка и майсторството на обработка на материите са представени с една съвсем нова визия – патчуърк палта, плетива на една кука и 3D цветя от плексиглас.

Колекцията за пролет-лято 2015 съставя образа на модерната жена, носеща своя стил в унисон с дигиталното време. Дори класическият деним е преобразен от нюанси на синьо в различни неонови цветове.

Линията на Peter Pilotto напълно отговаря на съвременната епоха, в която основното пазаруване се извършва пред екраните на компютрите и смартфоните.

Своеобразна препратка към изминалите лежерни времена на фестивалите на цветята се извършва с акцентирането върху равните и удобни сандали, които правят възможно преминаването от природното в градското.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари