IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за околната среда в деним

19 септември 2014 08 30

H&M и новата колекция Conscious Denim

Снимка: H&M

Снимка: H&M

От H&M представят своята нова колекция Conscious Denim. Изчистеният дизайн и съвременни кройки са създадени не само от по-устойчиви материи, но и с помощта на значително по-екологични процеси.

За първи път H&M взема предвид влиянието, което получаването на различните нюанси деним оказва върху околната среда, в това число количеството изразходвана енергия и вода.

„Много сме развълнувани от създаването на Conscious Denim от H&M. Положихме големи усилия, за да намалим влиянието на процесите на избелване върху околната среда, а освен това използвахме и материи, които са по-устойчиви. Колекцията съдържа страхотни модели и доказва, че устойчивостта може да бъде синоним на безупречен стил“, казва Хелена Хелмерсон, ръководител на отдел „Sustainability“ в H&M.

Колекцията се характеризира с модерни кройки в тъмни индигови тонове. Включва задължителни за сезона дамски модели като плътно подчертаващи тялото с ниска или висока талия, широки дънки с навити и стеснени крачоли. Освен тези основни кройки, за постигане на цялостна визия са създадени и артикули, изработени от екологични материи, наподобяващи деним.

В мъжката част от линията, класическите модели с пет джоба от необработен деним се допълват от дънки с различни кройки и нюанси. Освен тъмното индигово яке се предлага и семпло функционално такова от туил, а вълненото индигово палто е идеалната връхна дреха за сезона.

При създаването на Conscious Denim, H&M се ръководи от испанските консултанти в областта на денима Jeanologia, за да подобри своите процеси на избелване на тъканите, в това число количеството изразходвана вода и енергия. За да отговорят на стандартите на H&M за Conscious Denim, материалите трябва да бъдат устойчиви, а нюансите – в най-доброто възможно състояние според критериите на Jeanologia.

Всяка дреха от колекцията Conscious Denim ще носи етикета Clever Care, който съдържа информация за устойчиво носене и грижа, а етикетите в магазина освен цена, ще представят и екологичните характеристики на всеки артикул – допълващ елемент към концепцията на линията Conscious за устойчива във времето качествена мода.

Официалното представяне на колекцията на H&M Conscious Denim ще бъде на 2-ри октомври тази година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари