IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Милано: орхидеи, принцеси и кукли Барби

22 септември 2014 06 05

Колекциите на Fendi, Alberta Ferretti и Moschino

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато става дума за минало и настояще в Рим, неминуемо отправяме поглед към последното творчество на Fendi.

Модерната технология, която модната къща представи със своята колекция за пролет-лято 2015, разкрива в пълен потенциал младежката жизненост като основна линия.

Скулптирането на силуетите започна от началото на линията и претърпя своеобразно развитие до края. Ревюто е открито от супермодела Кара Делевин, любимката на Карл Лагерфелд, която представи елегантна рокля в синьо с принт от орхидеи.

Флоралната орнаментика на красивото цвете е една от опорните точки, на които модната къща акцентира. Специално място е отредено на аксесоарите, сред които се открояват малките „чудовища“ и класическата визия на модела „Baguette”.

Принцесите на Alberta Ferretti откриват ревюто, „подслонени“ от голяма и тъмна палатка. Без съмнение, сезон пролет-лято 2015 е сред най-силните периоди на модната къща, тъй като цялостната концепция за възраждане на природата и с нея и женствеността са в ДНК-то на марката.

Велур, деним, апликации от цветя, люляк, мента и руж обсипват викторианските рокли и умело подчертават високата талия, вдъхновена като че от Кралица Елизабет.

Нестандартният почерк на Moschino отново е на фокус и в колекцията за пролет-лято 2015. Вдъхновението от 80-те години, приветства на модния подиум стайлинга на кукла Барби. Периодът, който силно вдъхновява силуетите е време, в което думата „изкуствено“ се приема по-скоро като комплимент, отколкото като обида.

Тематично, основният цвят в палитрата се свежда до пастелен нюанс на розово, а самите предложения можем да дефинираме като „Барби в града“, „Барби спортува“, „Барби на коктейл“ и други. Безспорно, обаче, най-очаквани от линията са аксесоарите.

След неистовия интерес към последната колекция на модната къща, в която основна тема бяха веригите за бързо хранене и Iphone кейсовете във формата на пържени картофки, за пролет-лято 2015 виждаме пластмасови колани с верига, бебешки калъфи за телефон и... розови гирички.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари