IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Париж: Личност и Изследователка

1 октомври 2014 05 12

Новите колекции на Lanvin и Isabel Marant за пролет-лято 2015

Balmain, Снимка: Reuters

Balmain, Снимка: Reuters

Определено в съвременната мода се поддържа една тенденция за по-малко революции и повече сила на индивидуалностите.

Креативният директор на Lanvin, Албер Елбаз, излиза от своята комфортна зона и за пролет-лято 2015 демонстрира мода, която се вдъхновява от разнообразието между характери и различни възрасти.

Индивидуалностите на жените са основна отправна точка в ревюто. Способностите на дизайнера във финия разрез и драперията на коприна, кафтан и детайлите от дантела са разкрити в техния пълен потенциал.

Балерина – роклите са с нестандартни блестящи детайли, а дългите и сексапилни вечерни модели са изработени от коприна. Кожени якета в разнообразни форми „прибират“ силуетите, а интересен ефект при коктейлните рокли е постигнат чрез презрамки, наподобяващи фини нишки.

Възможността да даде на всяка жена усещане за безгрижие чрез силует превръща Isabel Marant в една от най-известните марки в света на модата.

За пролет-лято 2015 виждаме все още силното влияние от пътуването на дизайнерката до Того, Гана и Кения преди 25 години. Едно приключение, което оставя трайна следа във вдъхновенията при колекциите на Isabel Marant.

Иконичните мини поли контрастират на просторните горни части, а панталоните заимстват в своята кройка детайли от мъжкия гардероб.

Силуетите тематично са решени в пустинна цветна палитра и са предназначени за млади урбанисти със страст към пътешествията.

Графичните мини рокли са с щампи, вдъхновени от каталонските художници и скулптори Хуан Миро и Антони Тапиес, оставили своята следа в изкуството от 50-те години.

Посланието за красива почивка е предадено с класически деним в принт на морски черупки, плисирана кожена пола, заимствана от африкански племена и равни гладиаторски сандали.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари