IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Париж: Конкурс за красота и Семпла стилистика

2 октомври 2014 09 20

Новите колекции на Jean Paul Gaultier и Chloé за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Най-известното кино в Париж, Le Grand Rex, известно със своите 1932 интериорни решения, приютява последната колекция за пролет-лято 2015 на Jean Paul Gaultier.

Лебедовата песен на дизайнера, който вече четири десетилетия демонстрира своята креативност и изобретателност, премина под формата на своеобразен „Конкурс за красота на Jean Paul Gaultier“.

Тематично разделено на различни призове, ревюто разкри подробно архивите на иконичния дизайн до днес.

Емблематичните ивици преминават в ресни, корсетните рокли, вдъхновени от престоя на дизайнера при баба му затвърждават своето присъствие и този сезон, а смокингът, заимстван от мъжкия гардероб, претърпява трансформация с шалове през едно рамо.

Мото вдъхновенията не подминават и пролет-лято 2015, отбелязани с гумени ленти. Каубойските кърпи са перфорирани с логото на модната къща и многобройни блестящи инкрустации от камъни Swarovski.

Дъждът от златни конфети отбеляза една своеобразна размяна на ролите на двата пола и непрестанното заимстване на сложните кройки и силуети от единия гардероб в другия.

Приемствеността между различните поколения е умело акцентирана с разчупване на стереотипа и специалното участие на модели с широк възрастов диапазон. В съвсем противоположна насока се развиват колекциите на Chloé.

 Основната отправна точка от изчистено и улеснено демонстрира силни конструкции при кройки, които създават прости силуети.

Сложната трансформация е постигната благодарение на бродерии от дантела, класически деним и нежно плисе от шифон.

Директната връзка с жените, която концептуално характеризира модната къща, е основният акцент за пролет-лято 2015. Произходът на вдъхновението от 70-те години бележи завръщането на свободния и либерален дух, които спокойно можем да определим като „Ерата Chloé“

Първата част от ревюто представи къси рокли, съставени от „панели“ в бяла и охра дантела, като основен акцент е поставен върху спортните форми. Концепция, която постепенно премина в поли с ризи от шифон и рокли с основна част, пречупена през визия с тениска.

Специално място в колекцията е отредено на аксесоарите и по-конкретно на най-новия модел чанта – плик.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари