IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Париж: Пътуване със стил и Лошите момичета на 50-те

9 октомври 2014 06 29

Колекциите на Louis Vuitton и Miu Miu за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Океански лайнер преминава през гората на Булонския лес в Париж, явявайки се своеобразен монумент от стъкло и стоманена сграда, дело на архитекта Франк Гери.

Постройката съчетава в себе си богатството на арт колекцията на династия Арно и самият НиколаГеские я определя като „инкубатор за идеи“.

Темата за пътуването винаги е била водеща за Louis Vuitton и като част от дългогодишните традиции на модната къща, продължава да властва и в колекцията за пролет-лято 2015. Силуетите ни отвеждат в машинното отделение на кораб, от което започва пътуването в различните епохи.

Линията умело демонстрира най-важното умение на модата – това, да представя разнообразието от вкусове и навици на различните поколения жени. Класическите блейзери, феерични рокли, плетива и вертикални къдри са подчертани с кожени бели поли със смел принт на различни модели коли от 50-те години.

Специален акцент е поставен върху елементите, наподобяващи слушалки от 80-те години, които са иконично завръщане към корените на марката, тъй като са част от сувенирите по първите модели куфари на Louis Vuitton.

Обувките се характеризират с майсторството на пачуърк техника, загатвайки за красотата на женските аксесоари.

За пореден път от Louis Vuitton не просто задават новите тенденции за пролет-лято 2015, но и умело предоставят възможността на модерната жена да състави своя ежедневен гардероб.

Miu Miu е модната къща, за която Миуча Прада споделя, че е създадена спонтанно. Значително по-младежките и закачливи линии се явяват едновременно контрапункт и допълващ елемент на колекциите на Prada.

За пролет-лято 2015, силуетите са съставени от поли молив, стилни обувки с типичния нестандартен почерк и смело поставени блузи над палтата. Колекцията е представена на моден подиум, конструиран с препратки към красива църква, в която основен акцент е поставен върху готическите арки.

На фона на интериорното решение, смело контрастира образът на лошото момиче, което ако имаше партньор на подиума, то той неминуемо щеше да прилича на Елвис.

Кройките тип Мерилин Монро демонстрират един лесен поглед над старта на сексуалната революция през 50-те години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари