IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Париж: Спортна красота и Екзотика от Сахара

11 октомври 2014 09 39

Колекциите на Moncler Gamme Rouge и Hermes за пролет-лято 2015

Снимка: reuters

Снимка: reuters

С основани традиции и корени изцяло в спортните силуети на якета, дори и за Джамбатиста Вали задачата да демонстрира елегантно ежедневие не е лека. Дизайнерът, който стои зад луксозната линия Moncler Gamme Rouge, обаче, се справя изключително успешно със своето начинание.

Колекцията за пролет-лято 2015 демонстрира вдъхновение от светлината и слънчевите лъчи, които умело проникват всеки ден в натоварения график на космополитната жена. Сребърният подиум е рамкиран с екрани, представящи красиви картини от морски брегове, на фона на които се „разхождат“ феерични силуети, многобройни бродерии, якета с широки ръкави, комбинирани със спортен топ от коприна.

Специално внимание е обърнато на късите поли и принтовете на цветя. Морското райе, което тематично се вписва в цялостното настроение на презентиране, е издържано в изкусително червено.

Своеобразното израстване е маркирано с преминаването на верижки от принт в сребърна апликация от кристали. Вечерните силуети демонстрират внимание към детайла с изискани текстури, косъм от бяла норка и дантела.

Финалът на колекцията се характеризира с разнообразие на класическите иконични модели на парка в принт от блестящи звезди и райета.

Седмица на модата в Париж завърши с последната колекция на настоящия креативен директор на Hermes. Кристоф Льомер завърши своя артистичен път за модната къща в Люксембургската градина в Париж и остъклените ѝ оранжерии.

Финалните предложения са силно вдъхновени от екзотиката на пустините и наситената цветна палитра, с която се асоциират. Слънчевото и оптимистично настроение, което внася ревюто, подсилва образа на независимата жена, обрисувана със строга геометрия на силуета.

Блясъкът на силния характер е пренесен едновременно с текстура и форма – златните и кафяви нюанси прерастват плавно в тъмносиньо и кралско бордо. Специално внимание е обърнато върху превърналите се в задължителна тенденция за сезона къси панталони, декорирани с еластичен шифон.

Магията на Кристоф Льомер да описва с кройка чувствената жена бележи не просто закриването на едно събитие от ранга на Седмица на модата в Париж, а позитивното и красивото в надеждата на новото начало.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари